Obradović: Krivična prijava u Vranju me neće zaplašiti

Predsednik Dveri Boško Obradović poručio je u sredu da ga krivične prijave, koje su protiv njega podnete zbog ispisivanja poruke "Bojkot" na platnu kod zgrade pozorišta u Vranju i tvita kritike zamenika gradnonačelnika Beograda Gorana Vesića "neće zaplašiti" i da predstavljaju "smešan pokušaj pritiska".

- Obe stvari zbog kojih su podnete prijave su deo mog političkog delovanja.

Da li je normalno da vlast od Vranja pravi Potemkinovo selo i umesto sređivanja fasada kači platno da bi Vučić mogao da se slika, a onda kada ukažemo na tu farsu i igranje sa inteligencijom građana i preko tog platna pošaljemo političku poruku dobijamo tužbu?

Pa nije normalno - rekao je Obradović u saopštenju za javnost koje prenosi Beta.

Gradska uprava Vranja podnela je krivičnu prijavu potiv lidera Dveri Boška Obradovića zbog posledica performansa kojeg je u petak 8. novembra izveo kod platnene imitacije fasade na zdanju starog Hotela Vranje, odmah uz zgradu Pozorišta Bora Stanković, saopštio je načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, nazivajući Obradovićev gest "performansom vandalizma i bahatosti".

- Mi smo već podneli krivičnu prijavu preko Gradskog javnog pravobranilaštva zbog krivičnog dela uništenja ili oštećenja tuđe stvari iz člana 212 Krivičnog zakonika - rekao je Aritonović.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Vranju Miodrag Stojanović izjavio je za Vranje News da u momentu kada se redakcija interesovala za podnošenje i detalje krivične prijave (sreda oko 15 časova) nikakva prijava protiv Boška Obradovića do tog momenta nije stigla u vranjsko OJT.

Lider Dveri Boško Obradović je u petak, nakon konferencije za novinare ispred zgrade Gradske uprave u Vranju, na ceradi koja prekriva fasadu starog Hotela Vranje, odmah uz Pozorište Bora Stanković, auto lakom ispisao velikim crvenim slovima reč "bojkot", a preko nalepnice na kojoj piše "Trg republike" zalepio drugu sa natpisom "Trg laži Aleksandra Vučića".

Najnovije vesti