Postizborna situacija u Nišu: Opozicija i dalje proverava zapisnike

Vranje/Niš - U noći između utorka i srede pravnom timu koalicije Biramo Niš bilo je prekinuto pregledavanje izbornog materijala, s obrazloženjem nekih članova GIK-a da je radno vreme prošlo, pišu Južne vesti.

Nakon sednice GIK-a, četiri sata čekanja i isticanja da neće napustiti prostorije dok ne pregledaju sav materijal, pravnom timu je ponovo dozvoljen uvid, rekla je Ana Eraković iz koalicije Biramo Niš.

Deo pravnog tima nastavlja da pregledava zapisnike, a drugi deo podnosi prigovore.

Brojne nepravilnosti pronašao je pravni tim opozicione liste Biramo Niš, otkad je u utorak popodne ušao u niški GIK.

Od tada do ponoći, kako kažu, članovima tima je bio rad više puta ometan.

Tokom pregleda materijala rad je više puta ometan, a članovi Gradske izborne komisije ispred Srpske napredne stranke (SNS) pokušali su da fizički prekinu uvid u izborni materijal, navodeći da je njihovo radno vreme prošlo, kažu u koaliciji.

Ana Eraković iz koalcije Biramo Niš i članica pravnog tima, rekla je za Južne vesti da je GIK zasedao i pokušao da izglasa odluku o radnom vremenu, što predstavlja direktno kršenje Zakona o lokalnim izborima.

"Radno vreme izborne komisije nije fiksno i prilagođava se potrebama izbornog procesa.

Do 5.30 sati smo bili u prostorijama GIK-a i jedan deo pravnog tima podnosi prigovore, dok se drugi vraća i nastavlja da pregledava materijale.

Još nije gotovo, paralelno ćemo do 20 sati pregledavati materijale i podnositi prigovore", rekla je Eraković.

U sredu u 10 sati u Nišu je počela konferencija za medije predstavnika četiri izborne liste "povodom daljih koraka niške opozicije zbog izbornih nepravilnosti".

Na konferenciji će, kako je najavljeno, pričati predstavnici Grupe građana Dr Dragan Milić, koalicije Biramo Niš, liste I ja sam Niš - Kreni-promeni i liste Ujedinjeni - Nada za Niš.

Oni su ranije rekli da će braniti izbornu volju Nišlija, jer su sigurni u pobedu.

Najnovije vesti