Pomozite da deca na Kosmetu dobiju novogodišnje paketiće

Organizacija "Svi za Kosmet" i ove godine organizovala je akciju prikupljanja novčanih donacija i robe radi obezbeđenja slatkiša, novih igračaka i školskog pribora za novogodišnje paketiće za decu na Kosovu i Metohiji.

U planu je da paketići budu podeljeni za Srpsku novu godinu i Savindan.

Članovi udruženja su, u međuvremenu, posetili 17 socijalno ugroženih porodica na Kosmetu, u kojima živi 63 mališana, i podelili im pakete sa školskim priborom.

Akcijom su bile obuhvaćene i osnovne škole na Kosmetu, u selima Kmetovce, Straža, Binač, Korminjane, Ropotovo, Odevce i Rajanovce.

Vrednost donacije iznosila je oko 800.000 dinara, a pribor je dobilo 200 đaka.

- Sada prikupljamo dečje igračke i slatkiše za novogodišnje paketiće, a ako je ljudima lakše mogu donirati i novac, od kojeg ćemo kupiti sve što nedostaje da bismo formirali novogodišnje poklone za najmlađe - izjavio je za Vranje News Veljko Mitić, predstavnik organizacije "Svi za Kosmet".

"Svi za Kosmet" bavi se organizovanjem putovanja na Kosovo i Metohiju, prilikom kojih se obilaze srpski manastiri, kao i Srbi u enklavama.

- Svaki odlazak podrazumeva isporuke humanitarne pomoći u vidu hrane i sredstava za higijenu, koja se uručuje direktno ugroženim porodicama i humanitarnoj organizaciji "Majka devet Jugovića" Eparhije raško-prirenske, koja vodi šest narodnih kuhinja na Kosmetu.

Putovanja se organizuju otprilike na svakih mesec i po dana.

Takođe, svake godine imamo dve velike akcije koje se organizuju u velikom broju gradova u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, a po prvi put ove godine pridružili su nam se u humanoj misiji naši Srbi iz Vukovara i Borovog Sela u Hrvatskoj - kazao je Mitić.

Ove godine, prema njegovim rečima, akcije se sprovode u 28 gradova širom srpskih zemalja.

- Odziv ljudi iz godine u godine je sve bolji, jer su stekli poverenje u naše akcije.

Apsolutno sve što radimo dokumentujemo detaljnim izveštajima i slikama.

U prošlogodišnjoj novogodišnjoj akciji prikupljeno je 2.330 poklona, koji su podeljeni u 63 mesta gde žive Srbi na Kosovu i Metohiji.

Vrednost akcije bila je 2,5 miliona dinara - zaključuje Mitić u izjavi za Vranje News.

Ukoliko želite da donirate sredstva ili robu za pomoć deci na Kosovu i Metohiji, ljude iz organizacije "Svi za Kosmet" možete kontaktirati preko brojeva telefona koji se nalaze na slici ispod (klik na fotografiju za uvećanje).

Najnovije vesti