Pojačane kontrole saobraćajne policije tokom praznika

Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a od četvrtka 10. do ponedeljka 13. novembra sprovešće akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju u Vranju i na području cele Srbije, s obzirom na to da se zbog državnog praznika na svim najvažnijim putnim pravcima u Republici Srbiji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

Kako je saopšteno iz MUP-a, akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, uključujući prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece, kao i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje.

"U cilju zaštite bezbednosti pešaka, brzina će biti kontrolisana i u zonama pešačkih prelaza.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a prilikom zaustavljanja svakog vozila izvršiće se kontrola da li vozači i svi putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas.

Naglašavamo da je tokom prošle godine u danima ovog državnog praznika u saobraćajnim nezgodama poginulo 14 učesnika u saobraćaju, od kojih su 9 bili putnici u putničkom vozilu, a povređeno je 239 učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova apeluju na sve građane "da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme praznika".

Najnovije vesti