Počelo snimanje dokumentarca Čuvari kulturnog blaga

U Vranju je počelo snimanje dokumentarnog filma Čuvari kulturnog blaga, u okviru projekta "Tako blizu, a tako daleko" koji su podržali grad Vranje i bugarska opština Ćustendil.

- Na početku smo snimali na lokacijama Pržar, Markovo Kale i Beli most.

Očekuje nas još dosta rada na snimanju u samom gradu.

Sredinom jula počećemo snimanje sa naratorom i očekujemo da taj deo produkcije u Vranju privedemo kraju krajem jula, a potom ćemo se preseliti u opštinu Ćustendil u Bugarskoj, gde ćemo nastaviti snimanje.

Ono što me raduje jeste pozitivna reakcija rukovodstva Ćustendila prilikom saznanja da će film biti sniman i u njihovoj opštini - rekao je Anačkov za Vranje News.

On kaže da su nadležni iz Ćustendila ponudili pomoć.

- Naravno, sve ovo radimo uz veliku podršku Generalnog konzulata Bugarske u Nišu i nesebičnu pomoć gospodina Edvina Sugareva i Nikolaja Koleva.

Nadam se da će premijerno prikazivanje u Vranju biti početkom oktobra, možda i ranije, i time ćemo projekat privesti kraju.

Kulturološki značaj ovog filma za Vranje i Ćustendil je ogroman.

Nadamo se da će bar malo pospešiti i naše odnose koji su kako kažu političari korektni, ali ih možemo podići na još viši nivo - navodi Anačkov za naš portal.

Anačkov kaže da su značaj ovog filma, kako za grad, tako i za razvoj turističkog potencijala prepoznali Nacionalni restoran "Kod bake na ručak" i Televizija Info Puls.

- Zahvaljujem im se na podršci, kako vlasniku restorana tako i direktorki televizije Ivani Đorđević na medijskoj podršci - kaže Anačkov.

Najnovije vesti