Petrić: Reckove izjave skandalozne

Oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije Ivan Petrić oglasio se saopštenjem za medije u kome se kaže da su izjave predsednika i trenera Dinama Dragana Antića Recka nakon ispadanja vranjske ekipe iz Super lige "skandalozne".

- Imam obavezu da se obratim fudbalskoj javnosti zbog skandaloznih i netačnih izjava Antića, zlonamernih insinuacija kojima se narušava integritet elitnog takmičenja.

Pogotovo sam iznenađen jer te optužbe dolaze od strane osobe veoma sumnjivog sportskog morala i kredibiliteta, osobe željne pažnje i medijskog senzacionalizma.

Podsetio bih fudbalsku javnost da smo nedavno boravili u UEFA koja posvećuje veliku pažnju stvarima koje narušavaju integritet svakog takmičenja i da nam je tada, kao i ranije, saopšteno da sumnja ne znači da je neka utakmica automatski i nameštena.

Odnosno da svaka informacija mora proći analizu stručnih službi Fudbalskog saveza zaduženih za integritet takmičenja - rekao je Petrić.

Zbog svega navedenog on je pozvai Dragana Antića, predsednika kluba koji je kažnjen zbog nečasnih radnji u fudbalu, "da podnese nadležnim organima FSS sve dokaze koje ima o "nameštenim utakmicama".

- Za neprijavljivanje informacija kojima kaže da raspolaže već podleže merama disciplinskih organa FSS, a podsećam ga da su te mere, odnedavno održane Skupštine FSS, još rigoroznije - navodi se u Petrićevom saopštenju.

Podsećanja radi, Antić je nakon eliminacije Dinama u baražu za mesto u Superligi od Inđije (0:3, 2:0) rekao da je u Super ligi namešteno 20 ili 30 utakmica i da za to postoje dokazi.

- Ja vam još jednom tvrdim da se fudbal u Srbiji igra samo da bi familija Tončev mogla na klađenju da uzima ogromne svote novca - rekao je Antić.

Najnovije vesti