Tončev uzvratio: Recko je neartikulisani primitivac, tužio sam ga sudu

Vranjski Dinamo, bez dileme, zaslužuje najbolji stadion i Super ligu, međutim ne zaslužuje da ih vodi jedan takav neartikulisani primitivac kakav je Dragan Antić Recko, odgovorio je Novica Tončev predsedniku i treneru vranjskog kluba nakon što ga je ovaj prozvao da je, navodno, jedan od krivaca za ispadanje Dinama iz Super lige.

Dinamo je posle baraža ispao iz Super lige porazom u dvomeču od Inđije (2:0, 0:3), a onda je Antić za eliminaciju iz najelitnijeg fudbalskog društva optužio "familiju Tončev".

- Uzrok napada na mene i moju porodicu je činjenica da sada jedan čovek ostaje bez plate koja premašuje 500.000 dinara mesečno.

Za razliku od njega moj sin, brat i ja ne primamo platu u FK Radnik, već u svojoj privatnoj firmi.

A, optužbe da sam krivac za ispadanje iz lige moraće da dokaže pred disciplinskim organima FSS i na sudu, jer sam odmah advokata ovlastio da podnese tužbu - navodi Tončev u saopštenju koje prenosi Sportski žurnal.

Tončev je pozvao Antića da "položi račun navijačima Dinama koliko mesečno samo na ime plate ispaćuje sebi i sinovima".

- Svi će se šokirati.

Da je taj novac ulagao u fudbalere, danas ne bi kukao i tražio krivca u drugome.

Smatram da nije toliko bitno šta je neko rekao, već je bitno ko je to rekao, a ovde je reč o "prepoštenom" gospodinu Recku.

Kao sportski radnik, privrednik i čovek, sve sam učinio u proteklih godinu dana da maksimalno pomognem Dinamu.

Sportska javnost zna da smo mu dali stadion i celu infrastrukturu za nula dinara, a jedino nisam mogao da mu vodim klub i da igram za Dinamo.

Neka rukovodstvo Dinama analizira sopstvene greške, a uprava grada Vranja neka preispita kadrovska rešenja u tom klubu - preporučuje Tončev.

On dodaje da zna da "Vranjanci vole fudbal, cene pošten rad".

- Pružam im javno podršku da se iz FK Dinamo konačno liferuje divljaštvo, primitivizam i zloupotreba imena predsednika države.

A na genijalnu optužbu da nikad "nisam šutnuo vrapče sa praga", moram da podsetim da je vrabac ptica i da se ne šutira, a on neka nastavi da šutira ptice, mi ćemo nastaviti sportski da pobeđujemo.

Pošto će Recko sada imati više slobodnog vremena, može da dođe u FK Radnik na besplatne časove fudbala, ali ne možemo da ga platimo mesečno 500.000 dinara, jer ulažemo u naše fudbalere - poručio je Novica Tončev.

Najnovije vesti