Pet miliona za bolju budućnost dece u Medveđi

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić izjavio je da opština ulaže maksimalne napore da zaustavi migraciju mladih ka većim gradskim centrima i poziva ih da se aktivno uključe u izradu opštinskog budžeta za narednu godinu i pokretanje sopstvenog biznisa u ovoj nerazvijenoj, višenacionalnoj opštini na jugu Srbije.

U okviru programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji, opština Medveđa sufinansira i sprovodi meru usklađivanje rada i roditeljstva.

Projekat „Radimo za bolju budućnost dece” treba da doprinese stvaranju pozitivne populacione klime i otklanjanju uočenih barijera (nezaposlenost mladih) za roditeljstvo i rađanje dece.

Podrška je usmerena i na preduzetnike kako bi se stimulisali da zapošljavaju mlade i nezaposlene roditelje.

Posle raspisivanja javnog poziva za učešće u programu obuke za započinjanje biznisa unapređenje poslovanja i dodelu bespovratnih sredstava mladim bračnim parovima, mladim majkama i ženama od 18 od 35 godina, na konkurs se javilo 44 kandidata za pokretanje sopstvenog biznisa i unapređenje poljoprivrednih gazdinstava.

Ukupna sredstva koja se raspodeljuju u okviru projekta iznose 5 miliona dinara, a finansira ga Kabinet ministra bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije.

U zajedničkoj realizaciji opštine Medveđa i organizacije HELP, proteklog meseca mladima je bespovratno podeljeno 4.250.000 dinara za pokretanje sopstvenog biznisa.

Najnovije vesti