Arsić: Medveđa nije u takozvanoj Preševskoj dolini

"Od Preševa i Bujanovca smo geografski udaljeni oko 160 kilometara, a politička situacija kod nas je sasvim drukčija nego u te dve opštine.

Mogu da poručim svima da je Medveđa u Gornjoj Jablanici, a ne u takozvanoj "Preševskoj dolini", da Medveđa jeste i ostaće deo centralne Srbije“, rekao je Nebojša Arsić, prvi čovek Medveđe za portal Jugmedija.

Nebojša Arsić objašnjava da ova teritorija Srbije i geografski, i politički nema dodirnih tačaka sa Bujanovcem u Preševom.

- Mi ovde ne delimo probleme na albanske i srpske, već su oni zajednički problemi i zajednički ih rešavamo.

Mi smo međusobno izmešani, prijatelji smo, neki i kumovi i pobratimi, a omladina se druži po školama i kafićima.

Ovde vekovima, pa i u poslednjem ratu, na Kosovu i Metohiji, nije bilo nijednog jedinog međunacionalnog incidenta, što dovoljno ilustruje moje tvrdnje - naglašava Arsić u intervjuu za leskovački portal.

Iako su Albanci i velikoj manjini u Medveđi, dodao je Arsić, njihovi politički predstavnici su se uvek uvažavali i u nekadašnjem jednopartijskom sistemu i danas u višepartijskom.

- Primera radi, iako Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima ima apsolutnu većinu u Skupštini opštini Medveđe, vlast čini i Partija za demokratsko delovanje, koja ima tri odbornika i četiri funkcionera.

To je ovde tradicija, bilo koja srpska stranka da je na vlasti.

Prosto, mi tako funkcionešemo - ističe Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, koji istovremeno poručuje stanovnicima Medveđe da budu spokojni.

Inače, Medveđa je u svim društvenim i ekonomskim sferama povezana isključivo sa gradom Leskovcem, koji je administrativno sedište Jablaničkog okruga, a deo ovog okruga, opština Medveđa, opština Lebane i mali deo Leskovca, oslanja se na administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.

Najnovije vesti