Parkirati u Vladičinom Hanu: Ima parkinga, ali nema sluha za parkiranje

Problem sa parkiranjem u Vladičinom Hanu postoji, ali nije nerešivih razmera, izjavio je gradonačelnik ove opštine Goran Mladenović.

On je, govoreći na konferenciji za medije, kazao da je problem sa parkiranjem izražen jedino petkom kada je pijačan dan, imajući u vidu da ovo malo mesto na jugu Srbije ima bogatu pijačnu ponudu i jednu od najvećih pijaca na jugu Srbije koja privlači veliki broj građana.

- Pomalo je paradoksalna situacija, jer mi imamo sasvim dovoljno parkinga i parking mesta na području užeg centra grada čiji je kapacitet dovoljan da pokrije potrebe vozača.

U strogom centru grada imamo parking prostor iza Komercijalne zgrade, kod platoa železničke stanice, kod Sportskog centra Kunjak iza "Ideje", kod Jumka, kod autobuskog stajališta, iza Doma zdravlja i u drugim naseljima.

Kada bi građani bili disciplinovani da svoja vozila parkiraju na predviđenim parking mestima ne bismo imali nikakvih problema i poteškoća u parkiranju tokom radnih dana.

Nažalost, to nije tako, uglavnom ljudi koji krenu u kupovinu, parkiraju ispred prodavnica, upale sva četiri žmigavca, ostave vozilo na kolovozu i misle da su time rešili sve probleme.

Onda dolazi do zagušenja u saobraćaju i stvara se utisak da nema dovoljno mesta za parkiranje.

Tvrdim da imamo više parking mesta nego što je potrebno, samo nam je potrebna disciplina - navodi Mladenović.

U Vladičinom Hanu ne postoji sistem SMS naplate parkiranja i ono je besplatno na svim parking prostorima u gradu.

Najnovije vesti