Pandice pobedile ŽOK Vranje u gradskom derbiju i sezonu okončale kao treće

Pobedom od 3:1 u gradskom derbiju protiv ŽOK Vranje u poslednjem, 18. kolu Druge lige Istok, odbojkašice OK Panda zauzele su treće mesto u ovogodišnjem šampionatu.

Žokice su, pak, sa vrlo podmlađenom ekipom, prvenstvo u sezoni 2022/23 završile kao osme u ligi koja ima deset timova.

Znatno iskusnije pandice su meč poslednjeg kola u Sportskoj hali u Vranju lako rešile u svoju korist, ali su mlade odbojkašice ŽOK Vranje pokazale zube i uspele da dođu do jednog seta.

Rezultat po setovima kretao se ovako - 25:13, 25:10, 25:27 i 25:11.

Pandice su tako zabeležile trinaestu pobedu u Drugoj ligi Istok, uz pet poraza.

S druge strane, žokice u ostvarile 4 pobede i 14 poraza.

Iz OK Panda, sumirajući tek završenu sezonu, poručuju da su tokom celog prvenstva pružili "veliku borbu", ali da mlade odbojkašice "nisu mogle da izdrže sve vreme u pobedničkom ritmu".

"Predvođene iskusnim igračicama Nevenom Pozdnjakov i Anom Petrović, naše odbojkašice napravile su dobru bazu da već na jesen, uz par pojačanja, napadnu prvu ligu, što je i cilj za narednu sezonu.

Sve čestitke treneru i našim Vranjankama koje su tokom celog prvenstva pokazale da u Vranju imamo potencijal za veći rang takmičenja.

Uprava kluba nastavlja sa marljivim radom, kako bismo doveli određena pojačanja i sa našim najtaletovanijim igračicama potpisali stipendijske ugovore", poručili su iz OK Panda na kraju sezone.

U Prvu ligu iz ovog ranga takmičenja plasirao se niški Student.

Komentari

Neuspeh ove ekipe s obzirom da je dobro organizovan klub I da su imali dve iskusne igracice I sam rang takmicenja.Definitivno krah i muske i zenske odbojke

Svake godine, najavljuju osvajanje prvog mesta. Gradski projekat privatnog kluba sa ogromnim budžetom za lokalni rang takmičenja i naravno ,fijasko. Sada najavljuju pohod na prvo mesto u narednoj sezoni, čista demagogija.

Najnovije vesti