Pčinjska liga: Radnički konačno pobedio, tri utakmice vranjskih timova odložene

Radnički 2021, jedini od četiri tima iz Vranja koji je u subotu odigrao svoju utakmicu u okviru 18. kola Pčinjske okružne lige, pobedio je u gostima FSU Južnu prugu u Stublu sa 1:3 (1:1), prekinuvši seriju loših rezultata u prolećnoj polusezoni (četiri utakmice - četiri poraza).

Strelci za Vranjance bili su Milan Ristić, Sale Azirović i Aleks Ajetović.

U prvom poluvremenu igralo se ravnopravno, domaćin je pokazao da pozitivni rezultati u poslednje vreme nisu slučajnost, pa se na odmor otišlo sa po jednim datim golom sa obe strane.

Početak drugog dela igre i nastavak obeležio je ulazak u igru trenera i predsednika Radničkog, pedetesetogodišnjeg Dejana Osmanovića, posle čijih asistencija je Radnički došao do sva tri boda na vrućem terenu u Stublu.

Preostala tri tima iz Vranja ove subote nisu odigrali svoje mečeve.

Utakmica Torpedo 1973 - Mladost (Bosilegrad) je odložena, kao i Dinamo Jug - Levosoje, a Dinamo Vranje nije ni otputovao na utakmicu sa bujanovačkim BSK-om.

Vihor iz Žbevca, koji je u seriji dobrih utakmica, pobedio je kao domaćin Čelika iz Belog Polja sa 2:1.

To je peta uzastopna pobeda Žbevčana, podseća u izjavi za Vranje News trener Radivoje Mikić.

"Pobeda u uzbudljivoj i krajnje neizvesnoj utakmici do samog kraja.

Glavni sudija nije bio na nivou, uneo je dodatnu tenziju u obe ekipe.

Nakon vođstva gostiju, u nastavku smo krenuli u silovite napade i uspeli da golovima Stanimirovica dođemo do zaslužene pobede.

Golman gostuju je bio najbolji igrač utakmice, odbranio je pet zicera u sutuacijama '1 na 1' ili šuteve koji su bili gotovo neodbranjivi", kaže Mikić za naš portal.

OFK As i Mladost iz Suvojnice odigrali su u Bujanovcu 2:2, a lider Mineralac trijumfom u gostima protiv Pavlovca (0:3) nastavio je seriju u kojoj je od starta lige (sve pobede, bez nerešenih rezultata i poraza).

Mineralac na čelu tabele ima 54 boda, a drugoplasirani Dinamo Jug 43, uz utakmicu manje.

Na začelju bujanovački OFK As i Mladost (S) imaju po 10 bodova.

Parovi 19. kola

Pavlovac - FSU Južna pruga, Mineralac - BSK, Dinamo (V) - Torpedo 1963, Mladost (B) - Dinamo Jug, Levosoje - Vihor, Čelik - OFK As i Mladost (S) - Radnički 2021.

Komentari

Čega se pametan stidi onaj drugi se hvali. Grad koji je pre nekoliko godina imao Superligaša, došao je u situaciju da se hvali "derbijem" između Pavlovca i Dinama Jug. Svaka čast za rukovodstvo grada. Uspeh.

Bravo za komentar.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...