Pčinjska liga: Pobede Torpeda i Dinamo Jug-a, Dinamo Vranje u rasulu

U Pčinjskoj okružnoj ligi odigrane su proteklog vikenda utakmice 16. kola, a u jednom od derbija Torpedo 1973 pobedio je kao domaćin u Vranju ekipu Čelika iz Belog Polja sa 3:2 (0:1).

Gosti su vodili od 33. minuta i sa tom prednošću otišli na odmor.

Na samom početku drugog poluvremena Nikola Savić doneo je Torpedu izjednačenje, a desetak minuta kasnije Nikola Spasić preokrenuo rezultat u korist domaćina, samo što je ušao sa klupe.

Gost se, međutim, nisu predavali i posle jedne greške domaćih stigli su do 2:2.

Međutim, Nikola Spasić, svojim drugim golom, postavio je konačan rezultat 3:2 i doneo tri nova boda Vranjancima.

Kapiten i trener Torpeda Predrag Ristić kaže za Vranje News da je na Gradskom stadionu u Vranju odigrana utakmica posle koje "poražena ekipa ide kući zadovoljna".

"Od samog starta, sve do kraja utakmice, gostujuća ekipa bila je pod našim konstantnim pritiskom.

Ali, dekocentracija u završnici i broj promašenih šansi učinili su ovu utakmicu neizvesnom.

Pokušavali smo da što pre dođemo do gola, mnogo puta brzopleto, nerezonski i traljavo rešavali smo završnicu akcija.

Više puta je i okvir gola bio saveznik gostiju.

I kako obično biva, kad promašiš svoje šanse stigla je kazna; srećom preokrenuli smo rezultat u drugom delu igre i pobedili.

To je važna pobeda za nas i za nastavak pobedničke serije", navodi Ristić za naš portal.

On smatra da su loša završnica akcija i neefikasnost problem njegovog tima.

"Donosimo u toj fazi igre loše i brzoplete odluke.

Na nama je da to u narednom periodu ispravimo", dodaje Ristić, podsećajući da narednog vikenda Torpedo 1973 gostuje ekipi Levosoja i želi da nastavi pobednički niz.

Od ostalih ekipa iz Vranja u ovoj ligi pobedio je i Dinamo Jug i to kao domaćin.

U duelu sa Mladošću iz Suvojnice rezultat je bio 4:1.

Dinamo Jug i dalje drži drugo mesto na tabeli sa šest bodova zaostatka za liderom, banjskim Mineralcem.

Preostala dva tima iz Vranja izgubili su svoje utakmice 16. kola.

FK Dinamo Vranje nije ni otišao u Vranjsku Banju na utakmicu sa Mineralcem (pa je ona službeno registrovana 3:0 za Banjčane), dok je Radnički 2021 poražen od Vihora u Žbevcu sa 3:1.

Trener Vihora Radivoje Mikić kaže za Vranje News da je njegov tim trijumfovao u izuzetno lepoj utakmici, bez ijednog kartona.

"Zahvaljujemo se gostima na fer i korektnoj igri i čestitam obema ekipama na izuzetnoj borbenosti.

Bilo je veoma teško u drugom poluvremenu igrati sa fizički spremnom ekipom Radničkog, koju je u napadu predvodio Dejan Osmanović, nekada najboli strelac super lige i bivši reprezentativac Jugoslavije.

Ipak, postigli smo tri gola, a igrači Radničkog postigli počasni gol iz opravdano dosuđenog penala.

Imali smo izuzetno suđenje sudijske trojke", kaže Mikić za naš portal.

Vihor je igrao u sastavu: Vukašin Stamenković, Aleksandar Mančić, Stefan Krstić, Nenad Andrejević, Milan Trajković, Marjan Stanimirović, Nikola Stošić, Stefan Stojanović, Zlatko Stojanović, Stefan Popović i Miloš Cvetanović.

Žbevčani su visokoplasirani, četvrti na tabeli Pčinjske okružne lige.

"Naš je visok plasman utoliko veći ako se zna da u ovoj ligi igramo bez ijednog dinara iz opštinskog i republičkig budžeta, kao i da igrači sami plaćaju opremu, putne troškove, sudije, lekara i sve ostale potrepštine.

Presednik kluba Momir Cvetković rekao mi je da klub neće moći još dugo da izdrži da se takmiči u ovakvim okolnostima", navodi Mikić i dodaje da sve ostale ekipe u ligi imaju odobrena opštinska sredstva iz budžeta Bujanovca, a igraju u istom su rangu takmičenja - poput BSK-a iz Bujanovca ili Levosoja .

U ostalim utakmicama 16. kola Pčinjske okružne lige, Južna pruga izgubila je kao domaćin u Stublu od OFK As-a iz Bujanovca sa 0:3, BSK je pobedio Levosoje sa 2:1, a Pavlovac trijumfovao protiv Mladosti iz Bosilegrada sa 2:0.

U narednom kolu sastaće se Mineralac - Južna pruga, Dinamo Vranje - Pavlovac, Mladost (B) - BSK, Levosoje - Torpedo 1973, Čelik - Dinamo Jug, Mladost (S) - Vihor i Radnički 2021 - OFK As.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...