Pčinja posle preokreta do ubedljivog trijumfa, poraz Morave u Nišu

Vranje - Fudbaleri Pčinje iz Trgovišta pobedili su aleksandrovačku Župu sa 4:1 (0:1), u utakmici 29. kola Srpske lige Istok koja je odigrana u Trgovištu.

Gosti, koji se nalaze na sedamnaestom mestu tabele gotovo bez šanse za opstanak u ligi, iznenađujuće su došli u vođstvo u 15. minutu utakmice.

Pčinja je potom u potpunosti preuzela inicijativu; nizale su se šanse pred golom gosta iz Aleksandrovca, ali je mreža njihovog gola do kraja poluvremena ostala netaknuta, delom zbog manjka koncetracije napadača Pčinje u završnici, delom zbog odličnih odbrana golmana gostiju koji je bravurama zaustavljao šuteve Mitrovića, Petrovića, Ćukovića i Anđelovića.

Pčinja je od starta drugog dela igre krenula sa još žešćim pritiscima pred golom gostiju, ali sa znatno boljom realizacijom.

Po dva puta u listu strelaca upisali su se napadači Marjan Petrović i Jugoslav Mitrović za konačnih 4:1.

Morava iz Vladičinog Hana, drugi tim Pčinjskog orkuga u ovom rangu takmičenja, koji se gotovo oprostio od lige, poražen je na teškom gostovanju od petoplasiranog OFK Sinđelića u Nišu sa 2:1.

Domaćin je poveo iz jedanaesterca kojeg je neoprezno skrivio golman Hančana nakon jednog centaršuta sa levog boka.

Hančani su prelepim golom uspeli da izjednače, ali je sudija zbog igranja rukom jednog odbrambenog igrača Hančana svirao još jedan penal za domaćine koji su tako došli do trijumfa.

Pčinja od nastavka sezone u Srpskoj ligi Istok ima 9 pobeda, jednu nerešenu utakmicu i samo jedan poraz.

Zahvaljujući izvanrednom proleću Pčinjani su trenutno šesti na tabeli sa 48 bodova.

Hanska Morava je osamnaesta sa 24 i polako gubi i teoretske šanse da obezbedi opstanak u ligi.

Do kraja prvenstva ostalo je da se odigra još devet kola.

ISPADA OSAM, ULAZE ČETIRI EKIPE

Iz Srpske lige Istok ispašće na kraju sezone sedam najslabije plasiranih klubova i još onoliko koliko se vrati iz Prve lige Srbije, a pripadaju teritoriji Srpske lige Istok, odnosno osam najslabije plasiranih klubova i još onoliko klubova koliko se vrati iz Prve lige Srbije, ukoliko prvoplasirani klub kroz baraž ne obezbedi ulazak u Prvu ligu Srbije. U Srpsku ligu Istok plasiraće se prvoplasirani klubovi zonskih fudbalskih liga iz grupa Istok, Zapad, Jug i Centar. Trenutno stanje na tabeli pogledajte u nastavku.

Golove sa utakmice OFK Sinđelić - SFK Morava pogledajte u nastavku u video materijalu Slaviše Dejića.

Najnovije vesti