Ovo su novi pomoćnici gradonačelnika Vranja FOTO

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković imenovao je tri svoja pomoćnika, koji će u mandatu aktuelne vlasti biti njegova desna ruka u pokrivanju poslova iz određenih resora.

To su Igor Mladenović (SPS) koji će biti zadužen za rudarstvo, šumarstvo, vodoprivredu, elementarne nepogode i vanredne situacije, Saša Pešić (SNS) pokrivaće resore komunalna delatnost, infrastruktura i inspekcijski poslovi, a Nebojša Zupančić (SNS) resore lokalni privredno-ekonomski razvoj, zaštita i unapređenje životne sredine i upravljanje projektima.

Biografije

Igor Mladenović rođen je 1977. godine u Vranju. Diplomirao je 2006. godine na Učiteljskom fakultetu u Vranju, a kasnije stekao i zvanje master profesor razredne nastave. Od 2005. godine radi u Sportskom savezu grada Vranja. Radio je kao predavač u školi za bezbednost Edukator MK d.o.o Beograd na poslovima obuke za vršenje poslova fizičko – tehničke zaštite lica i imovine i održavanje reda na sportskim priredbama, javnim skupovima i drugim mestima okupljanja građana. Takmičar je u kik boksu od 1996. do 2023. Trener Kik boks kluba Vranje od 2000. godine. Član je IO Gradskog odbora SPS Vranje. Otac jednog deteta.

Saša Pešić rođen je 1971. godine u Vranju. Posle završene OŠ Radoje Domanović i srednju škole Josif Pančić u Surdulici, osnovne strukovne studije završio je na Višoj tehničko tehnološkoj školi u Vranju, a specijalističke strukovne studije drugog stepena na Visokoj školi primenjenih strukovnih studija u Vranju, na studijskom programu inženjerski menadžment. Od 1996. do 2017. godine radio je u Simpu, a potom od maja 2017. do avgusta 2020. godine kao pomoćnik gradonačelnika za oblast prirodnih resursa i obnovljivih izvora energije, ruralnog razvoja i seoskih mesnih zajednica. Od avgusta 2020. do maja 2021. radio je u Gradskoj upravi na pripremi dokumentacije za realizaciju projekata i poslova u vezi sa građevinskim zemljištem u javnoj svojini. Od maja 2021 do maja 2023. godine bio je rukovodilac Službe za investicije i građevinsko zemljište. Oženjen je, otac dvoje dece.

Nebojša Zupančić rođen je 1969. godine u Vranju, gde je završio osnovnu školu, a srednju poljoprivrednu školu završio je u Surdulici. Diplomirao je na Višoj ekonomskoj školi u Beogradu 2000. godine. Od 1994. godine bio je zaposlen u Saveznoj upravi carine, a kasnije u Ministarstvu finansija. U periodu od 2012. do 2016. bio je član Gradskog veća za resor preduzetništvo, turizam i ugostiteljstvo, a u periodu od 2018. do 2020. godine član Gradskog veća za resor privreda, ekonomija i preduzetništvo. Oženjen je, otac dvoje dece.

Mandat prethodne vlasti okončan je sa samo jednim pomoćnikom gradonačelnika - Milanom Ilićem, koji je nedavno avanzovao u zamenika gradonačelnika.

Preostala dva pomoćnika bili su Miloš Nikolić (koji je to postao sa pozicije predsednika GG Vranje Vranjancima) i do izbora za direktora JP Vodovod pomoćničku funkciju obavljao je Marjan Stanković.

Podsećanja radi, pre nego što je promenjen Statut grada Vranja (to se desilo krajem 2020. godine), broj pomoćnika gradonačelnika bio je pet.

Tako su u prvom mandatu naprednjačke vlasti pomoćnici bili Aleksandar Stajić (SDPS), Saša Pešić, Slavoljub Stojmenović (Pokret socijalista), Aleksandar Tomić (JS), a na početku mandata te vlasti još i Nenad Veličković (GG Jedinstveni za Vranje).

Osim pomoćnika, gradonačelnik je u prethodnom mandatu imao i savetnika za odnose sa Zdravstvenim centrom Vranje, u liku Miroljuba Stankovića, bivšeg većnika za zdravstvo i eks direktora ZC Vranje, sada penzionera.

Najnovije vesti