Konstitutivna sednica skupštine: Milenković treći put gradonačelnik Vranja FOTO/VIDEO

Slobodan Milenković, specijalista ortopedije, treći put je izabran za gradonačelnika Vranja.

Za predsednicu skupštine, na konstitutivnoj sednici u petak, izabrana je Zorica Jović, diplomirana ekonomistkinja.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Vranja, kojom je na početku predsedavao najstariji odbornik Dragan Mihajlović, održana je u petak, uz prisustvo 64 od 65 odbornika.

Na početku sednice, predsednik Gradske izborne komisije Novica Stanisavljević podneo je izveštaj o sprovedenom izbornom procesu na lokalnim izborima u Vranju.

On je pročitao imena svih odbornika.

Dalibor Bojković (SNS), Lidija Novković (SPS) i Branko Petrović (SPS) položili su odborničku zakletvu, nakon što su zbog sukoba interesa odborničke mandate vratili Zoran Velinović (SNS), Boban Mladenović (SPS) i Žikica Antanasijević (SPS).

Verifikovani su i potvrđeni mandati svih novih odbornika.

Za predsednika Skupštine predložena je Zorica Jović (SNS), u prethodnom mandatu zamenica gradonačelnika Vranja.

Ona je i izabrana nakon tajnog glasanja.

Za nju su glasala 52 od prisutna 64 odbornika.

"Potrebno je da svi zajedno imamo razumevanje, toleranciju, međusobno uvažavanje i poštovanje, jer je to preduslov za nesmetan rad Skupštine grada.

Cilj svih odbornika treba da bude da zajedno radimo najviše na ekonomskom, ali i svakom drugom napretku grada Vranja, a sve u interesu građana Vranja, koji su nam dali podršku", naglasila je Jović posle izbora.

Za zamenika predsednika skupštine potom je tajnim glasanjem izabran Dragan Mihajlović (PUPS), diplomirani pravnik iz Vranja, sa liste Aleksandar Vućić - Vranje ne sme da stane.

Za njegov izbor glasala su 53 od prisutna 64 odbornika.

U nastavku sednice za sekretara Skupštine grada Vranja postavljena je Jelena Maksić, master pravnik iz Vranja.

A za zamenika sekretara predložen je i izabran Dragan Jovanović (SPS), diplomirani pravnik iz Vranja.

U nastavku sednice za gradonačelnika Vranja predložen je i izabran Slobodan Milenković (SNS), lekar specijalista ortopedije, koji je i u prethodnom mandatu obavljao tu funkciju.

Za njega su glasala 52 od prisutnih 58 odbornika u momentu glasanja.

Za njegovog zamenika predložen je i izabran Milan Ilić (SNS).

Milenković je za gradske većnike predložio kandidate (osmoricu muškaraca i jednu ženu) koje su odbornici potom i izglasali.

To su Nebojša Stamenković (poljoprivreda), Nikola Popović (zdravstvo), Bojan Kostić (budžet i finansije), Danijela Milosavljević (socijalna pitanja i lokalna samouprava), Nenad Đorđević (sport i omladina), Darko Filipović (turizam), Slavoljub Stojmenović (privreda, ekonomija, preduzetništvo), Dejan Ivanović (nacionalne manjine, etničke zajednice i civilni sektor) i Goran Mladenović (infrastruktura, urbanizam, komunalna delatnost).

Resori će naknadno biti precizno definisani (u zagradama su dati orijentacioni, prema raspodeli iz prethodnog mandata vlasti).

Slobodan Milenković

Slobodan Milenković je rođen 10. avgusta 1972. godine u Vranju. Tu je završio osnovnu i srednju školu, a potom Medicinski fakultet u Nišu. Radni odnos je zasnovao 2000. godine u Domu zdravlja u Bujanovcu, a dve godine kasnije prelazi na Ortopedsko-traumataloško odeljenje Zdravstvenog centra u Vranju. Nakon završene specijalizacije 2008. godine stiče zvanje lekar specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije, a kasnije postaje i šef Odseka za ultrazvučnu dijagnostiku lokomotornog sistema. Učestvovao je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim akreditovanim kongresima, od kojih treba izdvojiti Međunarodni evropski kongres u Istanbulu „Efort“ 2013. godine. Bio je organizator i predavač akreditovanog kursa iz oblasti ortopedije na temu „primena unutrašnje i spoljašnje fiksacije u stabilizaciji preloma gornjeg i donjeg ekstremiteta“. U periodu od juna 2016. do oktobra 2023. godine bio je gradonačelnik Vranja. Oženjen je i ima dva sina.

Komentari

Pošteno čovek je uigran u svim problemima grada pa mora da nastavi da ih rešava a isto i većnici sve je procvetalo ,pa tako nek se nastavi ...

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...