Ovako bi trebalo da izgleda Borin grad u naselju Tulbe FOTO

Odeljenje za urbanizam Gradske uprave grada Vranja stavilo je na javni uvid urbanistički projekat za izgradnju starogradskog kompleksa koji bi trebalo da se zove "Borin grad", a čija je izgradnja planirana u naselju Tulbe u Vranju, na prostoru nekadašnjeg bazena "Delfin".

U tekstu javne prezentacije pozivaju se sva zainteresovana pravna i fizička lica "da obave uvid u urbanistički projekat i da u toku trajanja javne prezentacije dostave svoje primedbe i sugestije u pisanom obliku Odeljenju za urbanizam.

Javna prezentacija urbanističkog projekta trajaće sedam dana, od 9. do 15. septembra, svakog dana u periodu od 10 do 12 časova u prostorijama Odeljenja za urbanizam (zgrada Parking servisa, Ulica Ive Lole Ribara broj 1, I sprat, kancelarija broj 8).

"Urbanistički projekat će biti izložen u ulaznom holu i u prostorijama Odeljenja za urbanizam, imovinsko pravne poslove, komunalno stambene delatnosti i zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Vranja i na zvaničnoj internet stranici grada Vranja na OVOM LINKU.

Ovlašćena osoba za davanje obaveštenja o sadržaju javne prezentacije je šef Odseka za urbanizam Jovana Antić, diplomirani inženjer arhitekture", navodi se u tekstu.

Grad Vranje je još u jesen 2018. godine raspisao konkurs za izradu idejnog urbanističko–arhitektonskog rešenja Etno kompleksa u naselju Tulbe.

Ideja je bila da se za jedan dragoceni, najstariji prostor u užem delu grada, u neposrednoj blizini crkava Sveta Petka i Sveti Nikola, te Belog mosta (objekata koji predstavljaju spomenike kulture) dobiju nadahnuta i raznovrsna idejna rešenja "kojima treba da se istakne prepoznatljivost starog Vranja i dela Bore Stankovića i definiše prostorna organizacija i uređenje".

Ovo je rezultat tog konkursa.

Tražilo se i da konkursno rešenje formira novi ambijent "koji korespondira sa okruženjem i predstavlja novo težište u prostoru".

Na ovim fotografijama možete pogledati kako bi Borin grad u naselju Tulbe trebalo da izgleda.

Komentari

Da be hahahahahahhahaha

Ma ne da se smejem nego placem od ovakve gluposti, i koce ds ovo investira,sad da se plati nekome da uradi sve projekte i ostaju makete za uspomemu

Najnovije vesti