Otvoreni dan Policijske uprave Vranje FOTO/VIDEO

U okviru proslave Dana policije i Dana MUP-a na centralnom gradskom šetalištu u Vranju pripadnici Policijske uprave priredili su "Otvoreni dan" za građanstvo.

Od 17 do 19 časova Vranjanci, a pogotovo najmlađa generacija, znatiželjno su obilazili štandove sa opremom policije, proučavali specijalzovana vozila i uređaje, razgovarali s policajcima, a građani su imali priliku da vide i policijske službene pse i demonstraciju dresure.

U nedelju je u Vranju počela proslava Dana i slave Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije polaganjem zakletve novoprimljenih radnika MUP-a.

Proslava Dana policije nastavlja se od prvog radnog dana sledeće sedmice.

Najpre će u ponedeljak 17. juna od 9.30 biti položeni venci poginulim policajcima, vojnicima i civilima na spomeniku ispred Doma kulture u Vranju.

Istog dana u 10 časova biće položeni venci i cveće na spomen ploču poginulim policajcima u holu zgrade Policijske uprave u Vranju.

U ponedeljak u 11 časova predviđen je prijem delegacije Policijske uprave kod načelnika Pčinjskog upravnog okruga Srećka Pejkovića.

Program će se nastaviti u utorak 18. juna u 12 sati prijemom delegacije Policijske uprave kod gradonačelnika grada Vranja Slobodana MIlenkovića, dok je istog dana za 19 časova predviđena svečana akademija u sali Doma Vojske Srbije u Vranju.

U sredu 19. juna od 11 sati biće organizovan prijem za penzionisane pripadnike Policijske uprave u Vranju u sali Skupštine grada Vranja.

Sećanje na Čukur česmu

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 15. jun 1862. godine, kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Najnovije vesti