Dan MUP-a: Novoprimljeni pripadnici policije položili zakletvu FOTO/VIDEO

Novoprimljeni pripadnici policije i novozaposlena civilna lica u Policijskoj upravi Vranje, koja pokriva područje Pčinjskog okruga, položili su u nedelju ujutro zakletvu u sali Policijske uprave.

- Zaklinjem se da ću se dosledno pridržavati Ustava i zakona u obavljanju policijskih poslova i da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju bezbednosti, zaštiti ljudskih i manjinskih prava i sloboda, savesno i odgovorno služiti građanima Republike Srbije - ponavljali su pridošlice u policiji tekst zakletve koji su potom i potpisali.

Svečanost je upriličena povom početka proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Načelnik Policijske uprave u Vranju Igor Živković kazao je posle polaganja zakletve poželeo je novim policijskim službenicima uspeh u radu, dalji napredak i prosperitet.

- Vi znate da je posao radnika MUP-a izuzetno odgovoran i savestan, da iziskuje mnogo odricanja, ali ste vi sa druge strane privilegovani jer ste među mnoštvom kandidata odabrani, prošli celu proceduru od prijavljivanja, preko selekcije, regrutacije do izbora - rekao je Živković.

U nedelju će se proslava nastaviti Otvorenim danom za učenike vranjskih škola i građane na centralnom gradskom šetalištu u Vranju od 17 do 19 časova.

U šetališnoj zoni biće izložena oprema i vozila policije, a građani će imati priliku da vide policijske službene pse na delu.

Najnovije vesti