Otvorena XIII Međuokružna smotra folklora u Vranju (FOTO)

U Sportskoj hali u Vranju , otvorena je trinaesta Međuokružna smotra dečjih folklornih ansambala i izvornih grupa Pčinjskog i Jablaničkog okruga.

Na smotri koja ima kvalifikacioni karakter nastupaju kulturno-umetnička društva “Sevdah” iz Vranja, “Pervaz” iz Trgovišta, “Vrelac” iz Vranjske Banje, “Soko” iz Bujanovca, i “Branislav Nušić” iz Vladičinog Hana.

Učesnici takmičenja nadmeću se igrama iz cele Srbije u kategorijama stilizovani folklor i izvorni folklor, a svrstani su u dve uzrasne grupe, i to od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda osnovne škole.

- Pobednici se plasiraju dalje na Republičko takmičenje.

Najbolji izvorni ansambl predstavljaće Pčinjski i Jablanički okrug u Ratini, opštini Kraljevo, dok će pobednik stilizovanog folklora ići u Valjevo.

Po prvi put imamo revijalni deo, a zbog brojnosti i zahtevnosti koreografija očekujem da ova manifestacija bude najuspešnija do sada - rekla je Gordana Dimitrijević, direktorka Narodnog univerziteta u Vranju.

Smotru prati i ocenjuje koreograf Dejan Trifunović iz Pančeva.

Manifestaciju organizuje JU Narodni univerzitet u Vranju.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Blagi rast korona brojki u okrugu »

Petnaest osoba od 163 testirane bile su pozitivne na koronavirus u Pčinjskom okrugu za dan, pokazuju poslednji podaci Gr...