Otvorena izložba najboljih na Svetosavskom likovnom konkursu FOTO

U Galeriji Narodnog univerziteta (NU) u Vranju otvorena je izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola koji su ove godine učestvovali na Svetosavskom konkursu.

Direktorka Gordana Dimitrijević kazala je na otvaranju da je reč o odabiru radova "koji su nagrađeni ili pohvaljeni na pomenutom konkursu".

Slađana Arizanović, profesorka likovnog u OŠ Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji, koja je bila član žirija za odabir najboljih, kazala je da je svaka škola na području grada imala po tri predstavnika na konkursu.

- Veoma smo zadovoljni radovima koji su nastali tokom takmičarskog dana u OŠ Vuk Karadžić.

Ovde su izloženi oni najbolji, a bilo ih je ukupno 90 u konkurenciji.

Nismo imali lak zadatak; zahvaljujemo se školama, učenicima i roditeljima koji su pružili podršku da sve protekne kako treba - rekla je Arizanovićeva.

Izložbu je otvorila direktorka NU Gordana Dimitrijević.

Na tradicionalnom Svetosavskom konkursu grada Vranja prvo mesto u kategoriji "likovni radovi" u predškolskom uzrastu osvojio je Lazar Spasić iz vrtića Dečja radost, drugo Lara Cvetković iz vrtića Boško Buha, a treće Neda Stanković iz vrtića Pčelica.

Na likovnom konkursu u osnovnoškolskom uzrastu od 1. do 4. razreda najbolja je bila Anđela Jovanović (OŠ Predrag Devedžić), drugo mesto pripalo je Nedi Stevanović (OŠ Radoje Domanović), a treće Robertu Cvetkoviću, takođe iz Domanovićeve škole.

Najbolji u uzrastu od 5. do 8. razreda bili su Jovana Janjić (OŠ 1. maj, Vrtogoš), Sandra Mitić (OŠ Dositej Obradović) i Marijana Dodić (OŠ Branko Radičević).

Kod srednjoškolaca najbolji je likovni rad Mile Popović (Gimnazija Bora Stanković), na drugom mestu je Jovana Petrović (Ekonomsko trgovinska škola), a na trećem Hristina Kovačević (Medicinska škola dr Izabel Emsli Haton).

Radovi dobitnika prvih nagrada objavljeni su i u najnovijem broju lista učenika osnovnih i srednjih škola grada Vranja "Srećni dani" koji je promovisan u subotu 25. januara u okviru Svetosavske nedelje.

Najnovije vesti