Promovisan novi broj lista Srećni dani FOTO

U okviru Svetosavske nedelje promovisan je 49. broj časopisa "Srećni dani", lista učenika osnovnih i srednjih škola grada Vranja.

Ovo je trideseta godina kako se besplatni primerak ovog časopisa našao pred vranjskim đacima uoči Savindana, a čast da urede 49. broj pripala je OŠ 1. maj u Vrtogošu.

Ovaj broj, osim uvodnika gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića, donosi tekstove o životu Svetog Save iz pera Vladike Nikolaja, kao i članak pod nazivom "Savin sjaj kroz tamu vekova", čiji su autori članovi sekcije "Mladi istoričari", uz mentorstvo nastavnika istorije Marka Marinkovića iz OŠ 1. maj u Vrtogošu.

O "Putu Miroslavljevog jevanđelja od Savinih dana do danas" pisali su članovi dramsko-literarne sekcije, učenici 8. razreda iste škole.

Ognjen Kostić iz Ekonomsko-trgovinske škole autor je teksta o dočeku moštiju Prepodobnog Justina Ćelijskog i Vranjskog i ikone Bogorodice Trojeručice u Vranju, dok je članak "Sveti Sava kroz vekove svetosavlja i pravoslavlja" za novi broj "Srećnih dana" napisala gimnazijalka Vedrana Gačić.

Tekst o 30 godina Svetosavske nedelje, kroz intervju sa jednim od osnivača manifestacije Simom Arsićem, autorski potpisuje profesorka književnosti i srpskog jezika Tanja Đorić.

Novi broj Srećnih dana donosi i tekstove o Etno sekciji OŠ 1. maj u Vrtogošu, članke o uspehu učenica OŠ Svetozar Marković na svetskom takmičenju u robotici, proglašenju Miomira Dejanovića, učitelja iste škole za "najboljeg nastavnika Ex YU", kao i tekst o obrazovnom radu sa učenicima koji imaju smetnje u razvoju u ŠOSO Vule Antić.

Takođe i niz informacija o dešavanjima u obrazovanju tokom 2019, pesme, literarne radove, dramske tekstove i strip učenika vranjskih škola.

Novi broj lista "Srećni dani" biće besplatno podeljen svim učenicima vranjskih škola.

Štampan je na 36 stranica u punom koloru.

Glavni urednici su Jovana Ilić, Jasmina Stanisavljević i Žaklina Kostić.

Oni su prilikom pripreme tekstualnog i foto materijala imali pomoć dvadesetak saradnika.

Najnovije vesti