Otadžbina zove: Vranjancima stižu pozivi za vojnu vežbu u bazi Jug kod Bujanovca

Više građana Vranja ovih dana potvrdilo da su na kućne adrese dobili pozive za višednevnu vojnu vežbu, koja će biti održana u Vojnoj bazi Jug kod Bujanovca.

"Poziv sam dobio na kućnu adresu, od dostavljača koji mi je ostavio obaveštenje da se javim u lokalni vojni odsek", prenosi dopisnik lista Danas izjavu pedesetogodišnjeg Vranjanca, koji je u poštanskom sandučetu zatekao poziv i naznaku da ga poziva MO, što on tumači kao "poziv Ministarstva odbrane".

Još jedan Vranjanac ispričao je "da je on isti poziv dobio pre petnaestak dana i da je otišao u lokalnu službu vojnog odseka u Vranju da proveri o čemu se radi".

"Rečeno mi je da je u pitanju osamnaestodnevna vojna vežba u bazi Vojske Srbije kod Bujanovca.

Ukoliko sam nespreman za odlazak, moram da dostavim izveštaj lekara, nakon čega ću biti poslat u Vojnu bolnicu u Nišu gde će biti izvršena provera moje zdravstvene sposobnosti", rekao je ovaj Vranjanac.

U poslednje vreme pojačan je intenzitet obilazaka jedinica u Kopnenoj zoni bezbednosti ka Kosmetu od strane visokih oficira Kopnene Vojske Srbije (KOV).

Baza Jug nalazi se u okolini Bujanovca.

Komentari

Позив, па шта?!
Господо и госпође из "новинарске" професије престаните да правите панику.
А можда вас неко за то плаћа?

Ja sam bivsi pripadnik vojske u kopnenoj zoni bezbednosti, sto imam na papiru. A sto se vezbe i poziva tice, nisam ga uzeo niti sta potpisao, jer sam vise od 12 god vezan za terapiju, na bolovanju sam, te samim tim nisam sposoban odazvati se pozivu. Kako to oni mogu bez lekarskih provera slati pozive - ne znam!

Najnovije vesti