Osumnjičenom za ubistvo određen pritvor, Cvetanovićev slučaj nerešen

Osumnjičenom za ubistvo Predraga Perića (1970), pokojnog vlasnika tehničkog pregleda "Perić trade", u selu Žitorađe nadomak Surdulice, određen je pritvor u trajanju do 30 dana, potvrđeno je portalu Vranje News u Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Vranju.

- Osumnjičeni je iz Prekodolca, opština Vladičin Han, a pritvor je određen zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo ubistvo, iz člana 113 Krivičnog zakonika, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena prozvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija (član 348, stav 4, u vezi sa stavom1 KZ-a).

Osumnjičeni se branio ćutanjem.

Na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak osmunjičenom je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

U postupku istrage biće saslušavani svedoci i naložena određena veštačenja - navode iz VJT u odgovorima na pitanja Vranje News-a.

Postoji sumnja, dodaje se, da je osumnjičeni dana 23. jula 2017. godine, između 3 i 3.30 časova, u selu Žitorađe, ispred tehničkog pregleda Perić-Trejd, "lišio života pokojnog Perić Predraga iz Surdulice, vlasnika pomenutog tehničkog pregleda".

- Sumnja se da je u predelu Perićeve glave ispalio jedan projektil iz vatrenog malokalibarskog oružja, zbog čega je nastupila bezuslovna smrtonosna povreda i oštećeni je preminuo na licu mesta - navode iz VJT.

Policija preduzima radnje u vezi sa Cvetanovićevim ubistvom

Iz Višeg javnog tužilaštva navode da se, u vezi sa nerešenim ubistvom Jugoslava Cvetanovića (1986), u centru Vranja u septembru 2017. godine, preko policije i dalje preduzimaju radnje na otkrivanju izvršioca.

- Više podataka o tome možete dobiti obraćanjem Policijskoj upravi u Vranj u - navode iz VJT.

Cvetanović (1986) ubijen je 27. septembra, oko 00:40 časova, u centru Vranja, u haustoru kompleksa zgrada "Lepa Brena".

Na njega je pucano s leđa i pogođen je sa više projektila iz automatskog oružja.

Jugoslav je, inače, rođeni brat Saše Cvetanovića, zvanog Gladijator, koji je osumnjičen za ubistvo Nikole, rođenog brata Luke Bojovića u Beogradu 2013. godine.

Najnovije vesti