VJT o dva ubistva: Čeka se da policija podnese prijave protiv poznatih počinilaca

Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju naložilo je Policijskoj upravi (PU) Vranje da njeni službenici "preduzmu potrebne mere da se otkriju izvršioca ubistva Predraga Perića (u selu Žitorađe kod Surdulice, p.a.), ali do današnjeg dana policija nije ovom tužilaštvu dostavila krivičnu prijavu protiv poznatog izvršioca - kaže se u odgovoru VJT na pitanja Vranje News-a.

- Povodom ubistva Perića, dana 25. jula 2017. godine, VJT je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv NN lica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo ubistvo, iz člana 113 Krivičnog Zakonika.

U okviru iste naredbe, preduzete su određene dokazne radnje – saslušanje svedoka, potrebna veštačenja...

Rukovodioci postupka naložili su PU u Vranju da preduzmu potrebne mere da se otkrije učinilac krivičnog dela, da se otkriju tragovi i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz - kaže se u odgovoru i dodaje da krivične prijave policije još uvek nema.

Iz VJT navode da su 2. oktobra 2017. godine doneli i naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatog izvršioca, u vezi sa ubistvo Jugoslava Cvetanovića, u septembru 2017. godine u centru Vranja.

- Preduzete su određene dokazne radnje – saslušanje svedoka, potrebna veštačenja i takođe su rukovodioci postupka naložili PU u Vranju da preduzmu potrebne mere da se otkrije učinilac krivičnog dela o otkriju tragovi i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz - navodi se, uz napomenu da je ishod policijskog posla isti kao i u pretnodnom slučaju i prijave protiv poznatog izvršioca nema.

Predrag Perić (1970) pronađen je krajem jula 2017. godine, bez znakova života, ispred svog tehničkog pregleda „Perić Trejd“ u selu Žitorađe.

Imao je prostrelnu ranu u predelu glave.

Jugoslav Cvetanović (1986) ubijen je 27. septembra, oko 00:40 časova, u centru Vranja, u haustoru kompleksa zgrada "Lepa Brena".

Na njega je pucano s leđa i pogođen je sa više projektila iz automatskog oružja.

Jugoslav je, inače, rođeni brat Saše Cvetanovića, zvanog Gladijator, koji je osumnjičen za ubistvo Nikole, rođenog brata Luke Bojovića u Beogradu 2013. godine.

Za ubistvo na Pržaru trinaest i po godina

I. M. iz Vranja zaključio je 17. jula ove godine sporazum o priznanju krivičnog dela, u vezi sa izvršenjem krivičnog dela teško ubistvo, na štetu sada pokojnog V.S. (1966) iz Vranja, u Hotelu „Pržar“ 25. novembra 2017. godine.

- Utvrđeno je da se okrivljenom, zbog krivičnog dela teško ubistvo i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 13 godina i 6 meseci, u koju će se uračunati vreme provedeno i pritvoru - navodi se u odgovoru VJT na pitanja Vranje News-a.

Dodaje se da je okrivljenom izrečena i mera oduzimanja vatrenog oružja.

- Zaključeni sporazum dostavljen je Višem sudu u Vranju na odlučivanje i očekuje se zakazivanje ročišta za usvajanje sporazuma - navode iz VJT.

Najnovije vesti