Osnovan ženski košarkaški klub Jug u Vranju, počeli treninzi

Ženski košarkaški klub Jug oformljen je u Vranju, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću grada Vranja.

"Prepoznata je važnost formiranja ženskog kluba u košarci, kako bi naše najmlađe sugrađanke imale priliku da treniraju ovaj sport od malih nogu, nadograđuju svoj talenat i pravilno odrastaju", navodi se.

Grad je, navodi gradski većnik za sport Nenad Đorđević, "dao punu podršku realizaciji ove izuzetne inicijative".

"Uz prisustvo roditelja i mnogobrojnih zvanica, upisana je prva grupa devojčica uzrasta od 6 do 12 godina.

Moram da naglasim da je vladalo veliko interesovanje za upis i da je u startu bilo 45 devojčica", navodi Đorđević za zvaničan gradski sajt.

Predsednik kluba i trener je Sanja Trajković, profesor za sport i fizičko obrazovanje.

Treninzi će se održavati u Hemijsko tehnološkoj školi, ponedeljkom, sredom i petkom od 19.45 sati, kao i u OŠ Branko Radičević utorkom i četvrtkom od 19 časova.

Komentari

Neko stvarno treba da edukuje sportski nepismene ljude. Treba da odgovore na mnoga pitanja a najvažnija su: Kako se klub zove Jug kada već postoji jedan sa istim imenom, a ne mogu dva. Ako je ovo onaj stari Jug on je u blokadi i ima poverioce. Treće, Klub je organizacija koja ima takmičarske selekcije a ovo je škola košarke. Četvrto ovo su deca nisu takmičarke. I peto trenersku licencu u košarci od ove sezone mogu imati samo diplomci Visoke košarkaške škole.

Da dodam i ja o nepoznavanju posla koji radi- grad Vranje. Zenskibkosarkaski klub nije osnovan zasigurno, moze biti osnovano samo Zensko sportsko udruzenje Jug za kosarku, a mogu prerasti u klub nakon dve godine takmicenja u zvanicnoj ligi. Kako gradska uprava Vranje vazi za vrsnog "poznavaoca" Zakona o sportu ovo ne bi smelo da im promakne.

Najnovije vesti