Osam partija i pokreta podneli liste za izbore u Bujanovcu

Vranje/Bujanovac - I Pokret za demokratski progres (PDP) predao je svoju listu kandidata za odbornike u Skupštini opštine Bujanovac za lokalne izbore koji će biti održani 21. juna, potvrdio je predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Faruš Isljami.

Izborna lista PDP-a, čiji je osnivač preminuli Jonuz Musliju, osma je lista koju je primio OIK za lokalne izbore u opštini Bujanovac.

- U toku je procedura verifikacija potpisa građana koji su podržali ovu izbornu listu.

Kada se proces, za koji OIK ima rok od 24 sata, završi i lista bude potvrđena, biće pod rednim brojem 8 na glasačkom listiću za lokalne izbore – kazao je Isljami za Bujanovačke.

Nakon smrti Jonuza Muslijua vođstvo stranke je u oktobru 2018. godine preuzeo njegov sin Šćiprim Musliju, koji je i nosilac izborne liste.

PDP je deo aktuelne vladajuće koalicije u opštini Bujanovac.

Pre ove stranke liste kandidata za odbornike u bujanovačkoj skupštini podnele su Demokratska partija (DP), koalicija oko Srpske napredne stranke (SNS), Romska stranka Jedinstvo, Ujedinjena partija Roma, koalicija SPS-a i Stojanče Arsića, Partija za demokratsko delovanje (PDD) i Alternativa za promene.

S druge strane, u Vranju su za lokalne izbore proglašene četiri liste - SNS-a (sa koalicionim partnerima), SPS-a, koalicije oko JS i lista GG Srpska desnica Vranje Od naroda za narod.

Očekuje se i proglašenje liste SRS-a sa 22 kandidata.

Najnovije vesti

Vladimir Pištalo. Foto Vranje News Vladimiru Pištalu Borina nagrada »

Vladimir Pištalo je prošle i ove godine dva puta bio gost Vranja.Najpre u okviru vlastite književne večeri u sklopu Knji...