Organizovan prijem u Gradskoj kući za učesnike festivala Zlatni puž

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradska većnica Danijela Milosavljević priredile su prijem za učesnike osmog svetskog festivala dečjeg animiranog filma Zlatni puž 2023.

Poželevši gostima iz Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Gruzije, Španije, Izraela i Srbije dobrodošlicu u Gradsku kuću, Jović je potencirala značaj postojanja Škole animiranog filma.

"Šaf je ustanova na koju je Grad Vranje najponosniji, jer smo jedan retkih gradova, ne samo u Srbiji već u čitavom okruženju, koji ima jednu ovakvu ustanovu gde se stvaraju kreativni sadržaji u radu sa decom, a deca su najbolji inovatori.

Ova ustanova osnovana je pre 36 godina, na inicijativu i uz veliku podršku dr Vukašina Antića i nekadašnjeg direktora ŠAF-a Miroslava Simonovića.

Hvala im na velikoj posvećenosti i radu, svemu što su uradili za razvoj ove ustanove.

Vama, dragim našim gostima, želim da kažem da će naš grad vašim boravkom ovde biti bogatiji za vaša iskustva, osmehe i druženja, a vi ćete biti bogatiji za nove sadržaje i prijateljstva.

Želim vam mnogo uspeha u radu i nadam se da će se ovaj festival iznedriti mnogo novih ideja", kazala je Jović.

Većnica Danijela Milosavljević poželela je gostima dobre rezultate i uspeh u radu.

Direktorka Škole animiranog filma Jasmina Stojanović zahvalila se na srdačnom prijemu i podršci Gradu i Ministarstvu kulture.

"Vaša podrška je podsticaj i podstrek da budemo još bolji i nadam da ćemo i u budućnosti nastaviti sa uspesima i dobrim rezultatima", kazala je Stojanović.


Najnovije vesti