Optužnica za ubistvo u Žitorađi nije stupila na pravnu snagu

Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju podiglo je ovog meseca optužnicu protiv P.V, iz sela Prekodolce u opštini Vladičin Han, "zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo na štetu Predraga Perića (1970), vlasnika Tehničkog pregleda Trejd, u hanskom selu Žitorađe u julu 2017. godine.

On je optužen da je krivično delo teškog ubistva počinio u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija (iz člana 348, stav 4, u vezi sa stavom 1 Krivičnog Zakonika).

On je, prema navodima optužnice, 23. jula 2017. godine, između 3 i 3.30 posle ponoći, u svom selu, ispred Tehničkog pregleda u vlasništvu oštećenog, "iz koristoljublja lišio života sada pokojnog Perića".

- Opuženom je produžen pritvor, a navedena optužnica još uvek nije stupila na pravnu snagu, jer se nalazi na pravnoj oceni kod Višeg suda u Vranju - navode iz VJT.

Perić je ubijen u julu 2017. godine, a VJT potom donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv NN lica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo ubistvo, iz člana 113 Krivičnog Zakonika.

Policija je uhapsila osumnjičenog sredinom septembra ove godine, kada mu je, po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju, određeno policijsko zadržavanje, a potom i pritvor u kome se nalazi od tada.

Najnovije vesti