Optuženom za Jugetovo ubistvo sude i u Novom Sadu

Marjan Vujačić, državljanin Crne Gore osumnjičen za ubistvo Jugoslava Jugeta Cvetanovića iz Vranja, uskoro će se, osim pred vranjskim, naći i pred sudom u Novom Sadu, ovaj put zbog optužbi da je falsifikovao lična dokumenta, piše Blic.

Prema pisanju ovog dnevnog lista, sud u Novom Sadu nedavno je potvrdio optužnicu protiv Vujačića zbog falsifikovanja ličnih isprava, nakon višemesečne istrage Tužilaštva za organizovani kriminal.

Vujačić, protiv kojeg se inače u sudu u Vranju vodi proces zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića (rođenog brata Saše Cvetanovića, osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića), osumnjičen je da je uz pomoć policijskih službenica iz Novog Sada za 1.500 evra falsifikovao pasoš, kao i druga dokumenta.

- Protiv njega i službenice MUP vodilo je istragu Tužilaštvo za organizovani kriminal, nakon čega je predmet prosledilo nadležnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje je protiv njega podiglo optužnicu.

Glavni pretres u ovom slučaju zakazan je dva puta, međutim, odložen je, jer Vujačić nije dovezen iz pritvora - navodi Blic, pozivajući se na neimenoviani izvor "upoznat sa slučajem".

Ova optužnica četvrta je podignuta protiv ovog muškarca i jedina koja ga ne tereti za ubistvo.

Suđenje Vujačiću pod optužbom za ubistvo Jugoslava Cvetanovića u Vranju počelo je 10. marta ove godine, a Vranje News pratio je početak ovog procesa.

Vujačić je tada pred Višim sudom u Vranju izjavio da nije kriv, da u vreme ubistva čak nije ni bio u Vranju.

- Za ubijenog do momenta otpočinjaja istrage u vezi sa ubistvom nikada ranije nisam čuo - izjavio je optuženi.

Vujačić je na glavnom pretresu, pred krivičnim većem kojim predsedava sudija Tatjana Mihajlović Jovanović, još kazao da se ne seća tačno gde se nalazio kritičnog 27. septembra 2017. kada je Cvetanović ubijen.

- To je za mene potpuno nebitan dan, tako da se ne sećam detalja o tome gde sam se nalazio, ali u Vranju sigruno nisam bio - kazao je Vujačić.

OPTUŽNICA ZA UBISTVO

Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv Vujačića 12. decembra prošle godine "zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo i na podmukao način lišio života" Cvetanovića. Vujačić je pod optužbom na počinjenje krivičnog dela teško ubistvo, iz člana114, stav 1, tačka1 Krivičnog zakonika i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija (član 348, stav 4 Krivičnog zakonika). Ubijeni Vranjanac Jugoslav Cvetanović rođeni je brat Saše Cvetanovića, osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića. Jugoslav, u to vreme tridesetjednogodišnjak, ubijen je hicima iz vatrenog oružja 27. septembra 2017. godine u haustoru kompleksa zgrada Lepa Brena u centru Vranja.

On je ispričao da je dolazio u Vranje ranije, "negde 2016. ili 2017 godine".

- I to tako što sam na područje Srbije ušao sa nekog od administrativnih prelaza sa Kosova, ne sećam se tačno kog.

Prošao sam administrativni prelaz sa svojim putnim ispravama, pasošem. Prenoćio sam jednu noć na Pržaru, prijavio se sa svojim legalnim dokumentima.

Igrao sam kladionicu u gradu, pošto sam strastveni kockar, kockam svaki dan. Sećam se da sam auto parkirao na parkingu u blizini gradske crkve.

U Vranje sam sa Kosova došao sa jednim prijateljem, ali ne želim da mu otkrivam ime jer čije god ime da pomenem taj čovek bude doveden u opasnost.

To je jedan jedini put da sam bio u Vranju - kazao je tada Vujačić.

Suđenje za ovo delo u Vranju je trebalo da se nastavi 23. aprila, ali je odloženo do daljeg zbog pandemije koronavirusa.

SLUČAJ GOKČE

List Blic podseća da se Vujačić dovodi u vezu sa čak tri ubistava: Jugoslava Cvetanovića u Vranju, Veselina Kalezića i Mila Ilića u Crnoj Gori. Za četvrto, koje je kako se sumnja počinio u Holandiji, navodno ubivši Gorana Tasića Gokčeta iz Vranja, još uvek nije procesuiran. Vujačića, prema pisanju Blica, sumnjiče da je ubio Tasića, koji je u Srbiji bio hapšen zbog iznude i pucnjave, i to sat vremena nakon što je letom iz Švedske došao u Amsterdam. Tasić je u Amsterdamu čekao osobu sa kojom je trebalo da se nađe, ali je ubrzo nakon njegovog dolaska izrešetan sa desetak metaka.

Najnovije vesti