Opet tri preminula u COVID bolnici u Vranju, pada broj hospitalizovanih

Još tri pacijenta preminula su u COVID bolnicama u Vranju u poslednja 24 sata, pa grad u poslednjih jedanaest dana ima ukupno 30 preminulih, saopšteno je u sredu ujutro iz vranjskog Zdravstvenog centra (ZC).

U istom periodu na bolničko lečenje zbog korone u Vranju primljeno je 9 (juče 13), a otpušteno 16 (dan ranije 10), saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

U dve COVID bolnice ZC (Psihijatrija i Stara hirurgija) hospitalizovano je trenutno 110 pacijenata, jedanaest manje nego prethodnog dana kada ih je bilo 121, pokazuje statistika ZC Vranje.

Svi trenutno hospitalizovani pozitivni su na koronavirus i imaju upalu pluća.

Broj pacijenata na kiseoniku je 59, identičan kao dan pre.

Jedan pacijent je zbog komplikacija transportovan u COVID bolnicu Dragiša MIšović u Beogradu.

U COVID sistemu ZC Vranje trenutno je 48 slobodnih mesta, jednanaest više nego juče.

Na bolničkom lečenju, prema informacijama iz ZC Vranje, nema dece.

ATD: U utorak 107 prvih pregleda

U COVID ambulanti ATD-a u utorak je obavljeno ukupno 289 pregleda (dan pre 295) od čega 107 prvih (prethodnog dana 124), dok su preostali bili kontrolni, saopštavaju iz ZC Vranje. Urađen je jedan brzi, 4 PCR i 101 antigenski test od kojih je 50 (isto kao dan ranije) bilo pozitivno na koronavirus. Procenat zaraženih u odnosu na broj antigenski testiranih iznosi 49,5 (dan ranije 50 odsto).

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...