Pada broj pacijenata u COVID bolnicama u Vranju

Još dva pacijenta preminula su u COVID bolnicama u poslednja 24 sata, tako da Vranje, ako se posmatra poslednjih devet dana, ima 26 preminulih, saopšteno je u ponedeljak ujutro iz vranjskog Zdravstvenog centra (ZC).

U istom periodu na bolničko lečenje zbog korone u Vranju primljeno je 9 (juče 6), a otpušteno isto toliko (dan ranije 10), saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

U dve COVID bolnice ZC (Psihijatrija i Stara hirurgija) hospitalizovana su trenutno 122 pacijenta, četiri manje nego prethodnog dana kada ih je bilo 126, pokazuje statistika ZC Vranje.

Svi trenutno hospitalizovani pozitivni su na koronavirus i imaju upalu pluća.

Broj pacijenata na kiseoniku je 61, šest manje dan pre.

Dva pacijenta su zbog komplikacija transportovana u COVID bolnicu Kruševac.

U COVID sistemu ZC Vranje trenutno je 36 slobodnih mesta, četiri više nego juče.

Na bolničkom lečenju, prema informacijama iz ZC Vranje, nema dece.

ATD: U nedelju 125 prvih pregleda

U COVID ambulanti ATD-a u nedelju su obavljena ukupno 243 pregleda (dan pre 270) od čega 125 prvih (prethodnog dana 102), dok su preostali bili kontrolni. Urađeno je 5 PCR i 120 antigenskih testova od kojih je 50 (dan ranije 52) bilo pozitivno na koronavirus. Procenat zaraženih u odnosu na broj antigenski testiranih iznosi 41,7 odsto (dan ranije 54,7).

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...