Okružni odbor SPS: Nedvosmislena podrška Dačiću pred Kongres partije

Okružni odbor Socijalističke partije Srbije oglasio se saopštenjem za javnost u kome se kaže da je održana redovna sednica u sklopu priprema i plana realizacije aktivnosti povodom održavanja desetog Kongresa SPS-a, koji je zakazan za 22. decembar ove godine u Sava centru.

U saopštenju se kaže da su članovi Okružnog odbora SPS-a razgovarali "o svim aktuelnim političkim pitanjima, o situaciji u okrugu, kao i o političkim porukama koje je članstvu uputio predsednik SPS-a Ivica Dačić na poslednjoj sednici Predsedništva i sednici Glavnog odbora".

- Uzimajući u obzir veoma tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalaze građani Pčinjskog okruga, pa i članovi Socijalističke partije Srbije, njene pristalice i simpatizeri, socijalisti juga Srbije su apelovali da se u daljem radu Okružnog odbora više pažnje posveti socijalnom ambijentu, privredi, egzistencijalnim problemima građana i izradi politike platforme koja bi na sveobuhvatan način rezimirala tekuću problematiku.

Na veoma odgovoran i kritički način, razgovaralo se i o unutarstranačkim pitanjima i problemima, načinu daljeg funkcionisanja i reafirmisanja ideja, programskih ciljeva i zadataka SPS-a - kaže se između ostalog u saopštenju.

U okviru priprema za održavanje desetog Kongresa precizno su analizirane sve odluke organa partije koje regulišu način i metode odvijanja izbornog procesa, dinamiku održavanja sastanaka u mesnim, opštinskim i Gradskoj organizaciji SPS-a, navodi se.

- Nedvosmislena je ogromna podrška socijalista Pčinjskog okruga predsedniku SPS-a Ivici Dačiću i njegovoj politici, kao i angažmanu svih funkcionera SPS-a u Vladi Republike Srbije - dodaje se u saopštenju Okružnog odbora SPS-a.

Sednici Okružnog odbora prisustvovali su predstavnici opštinskih i Gradskog odbora, članovi Glavnog odbora SPS-a, članica IO GO SPS-a Aleksandra Popović, član predsedništva SPS-a Zoran Antić i potpredsednik SPS-a Novica Tončev.

Na sednici je minutom ćutanja odata pošta preminulim funkcionerima, članu IO GO Negovanu Stankoviću i predsedniku Okružnog odbora SPS-a Siniši Mitiću.

Najnovije vesti