OJT: Izveštaj o navodnom napadu na taksistu nije dostavljen na postupanje

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Vranju Bratislav Davidović rekao je za Vranje News da Odeljenju tužilaštva u Bujanovcu iz policije još uvek nije dostavljen izveštaj o događaju koji se odigrao na lokalnom putu kod sela Ćukarka prilikom koga je, navodno, napadnut jedan taksista (1991), iz okoline Preševa, kao i njegovi saputnici - migranti, koje je prevozio iz Preševa u Prihvatni centar u Vranju.

- Policiji je naloženo da sa svim licima koja su prisustvovala ovom događaju obavi razgovor i dostavi izveštaj, ali izveštaja još nema - navodi se u pismenom odgovoru OJT na pitanja Vranje News-a.

Dežurna služba Policijske stanice u Bujanovcu je u ponedeljak 4. marta obavestila dežurnog zamenika u Odeljenju tužilaštva u Bujanovcu da je muškarac iz sela Slavujevac, koji se bavi taksi prevozom, prijavio osobu iz Žujinca da ga je presrela vozilom dok je prevozio 12 migranata.

Žujinčanin se, prema priči taksiste, preprečio svojim automobilom i onemogućio taksisti dalje kretanje vozilom ka Vranju.

Taksista je tvrdio da je migrante prevozio po nalogu inspektora za strance ka Prihvatnom centru u Vranju.

Taksista je, prema navodima kojima za sada raspolaže OJT o ovom događaju, ispričao da je, nakon što se preprečio vozilom, osumnjičeni Žujinčanin sa svojim saputnikom iz Preševa fizički napao migrante, ali i njega u momentu kada je telefonom hteo da snimi ceo događaj.

Osoba iz Žujinca mu je tom prilikom, kako je taksista ispričao, oduzela mobilni telefon sa futrolom u kojoj se, navodno, nalazlo 400 evra.

Prilikom saslušanja u policiji osumnjičeni iz Žujinca predao je telefon policiji, ali je negirao da je u futroli bilo novca.

Najnovije vesti