Taksista iz Preševa tvrdi da je napadnut na radnom mestu

Preševskoj policiji prijavljeno je da je taksistu (1991) iz okoline Preševa, koji je prevozio migrante u Prihvatni centar u Bujanovcu, presreo drugi automobil marke BMW, te da je suvozač iz BMW-a napao putnike - migrante, a potom zajedno sa vozačem i taksistu oduzevši mu mobilni telefon sa futrolom u kojoj se nalazio novac, objavio je portal JugPress pozivajući se na zvanične izvore Policijske uprave u Vranju.

Navodi se da je policija odmah po prijavi izašla na lice mesta i u neposrednoj blizini petlje autoputa kod Preševa identifikovala dvojicu muškaraca iz BMW-a.

Oni su negirali navode prijave i predali su telefon policiji, uz objašnjenje da ga je taksista ostavio u njihovom vozilu, navodi se u odgovoru.

O slučaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Vranju koje je naložilo da se o događaju prikupe sva potrebna obaveštenja i dostavi izveštaj tužilaštvu.

Policijski službenici preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti da utvrde sve činjenice ovog događaja, navodi policija.

Taksista Nikola Nedeljković iz srpskog sela Slavujevac u opštini Preševo rekao je za Jug Pres da su ga, navodno, napala dvojica Albanaca na putu Preševo – Bujanovac 4. marta oko 16.30 časova.

- Ja sam za Bujanovac povezao četvoricu migranata koji su registrovani u Preševu.

Dvojica Albanaca su nas stigla kod naplatne rampe Preševo.

Crni BMW nam je presekao put.

Dvojica muškaraca istrčali su iz automobila, došli do mog taksija, otvorili vrata i počeli da udaraju putnike.

Ja sam reagovao, a oni su onda počeli da tuku mene.

Izvukli su me iz automobila i počeli da šutiraju i udaraju pesnicama.

Nisam mogao ni da se branim ni da im uzvratim.

Telefon su mi uzeli zato što sam pokušao da slikam kako tuku migrante i, kasnije, njihov auto - ispričao je Nedeljković Jug Pres-u.

Najnovije vesti