Održana skupština Udruženja Vranjanaca u Beogradu: Novi život Žutog cveća

Vranje/Beograd - Jedanaesta, redovna sednica skupštine Zavičajnog udruženja Vranjanca Žuto cveće u Beogradu, održana je u konferencijskoj sali Alco grupe u glavnom gradu.

Skupština je održana posle dve godine pauze zbog kovid pandemije.

Radno predsedništvo činili su Dragan Mikić, Rober Stanojević, Desimir Smiljković i Milan Zlatković.

Konstatovano je da su, ustupanjem novih prostorija od strane Alco grupe i reorganizacijom Upravnog odbora i Saveta udruženja, "stvoreni uslovi za mnogo bolji i sadržajniji rad od dosadašnjeg".

Sa time su učesnici skupštine detaljno upoznati i ove se promene članovi u svojim diskusijama podržali.

Zorica Jović, zamenica gradonačelnka Vranja, obratila se članovima skupštine, prenoseći pozdrave gradonačelnika Slobodana Milenkovića, koji je bio sprečen da prisustvuje skupštni.

Upoznala je prisutne delegate sa aktuelnom situacijom u Vranju i aktivnostima koje se provode na raznim poljima.

Podržala je i pohvalila saradnju Grada Vranja i Udruženja Žuto Cveće, najavljujući i za budući period finansijsku podršku u projektima koje udruženje sprovodi.

Izveštaj o radu udruženja u proteklom periodu podneo je predsednik Nadzornog odbora Stojadin Jovanović, ističući da to telo nije uočilo nikakve propuste u finansijskom poslovanju udruženja.

On je predložio još transparetnije informisanje UO i NO u vezi sa tekućim poslovanjem.

Miroljub Aleksić, vlasnik Alco grupe i član UO udruženja, obratio se članovima skupštine iznoseći uverenje da će rad Zavičajnog udruženja Vranjanaca u Beogradu biti unapređen u svim oblastima delovanja i da će doći do "još dubljeg povezivanja sa Vranjem".

Prisutni članovi Udruženja najsrdačnije su aplauzom pozdravili obraćanje Aleksića i zahvalili što je "udahnuo novi život Žutom cveću".

Udruženje je nedavno dobilo nove prostorije u Ulici Požeškoj br. 65 na Banovom brdu, u vlasništvu Alko grupe, zahvaljujući dobročinstvu poznatog privrednika i vlasnika te kompanije Miroljuba Aleksića, poreklom Vranjanca i aktuelnog člana UO udruženja.

Udruženje Vranjanca u Beogradu postoji 102 godine.

Najnovije vesti