Odložen početak Pčinjske okružne lige: Tri kluba iz Vranja u najnižem rangu

Za nedelju 4. septembar zakazani početak Pčinjske okružne lige, u kojoj će u sezoni 2022/23. nastupati tri kluba iz Vranja, odložen je odlukom komesara za takmičenje.

Iz Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga nije obelodanjen razlog odlaganja, već je samo naznačeno da će novi termin odigravanja prvog kola biti naknadno objavljen.

Posle nekoliko sezona tokom kojih je igrano u formatu sa 10 ili 11 klubova, ovogodišnje prvenstvo imaće 13 učesnika.

Iz Vranja su to FK Dinamo (koji je u prošlom prvenstvu zbog finansijskih teškoća istupio iz Srpske lige Istok), Radnički 2021 (koji se prošle godine vratio takmičarskim utakmicama nakon privremenog gašenja kluba i desetogodišnje pauze) i nedavno osnovani FK Torpedo 1973, debitant u ovoj ligi.

Osim ova tri još dva kluba sa područja grada Vranja takmičiće se u nastupajućoj fudbalskoj sezoni - Mineralac iz Vranjske Banje (lane vicešampion) i FK Pavlovac iz istoimenog vranjskog sela.

U prvenstvu će još igrati Vihor iz Žbevca, Levosoje, BSK (Bujanovac), Mladost (Suvojnica), Čelik iz Belog Polja, Mladost iz Bosilegrada, FSU Južna pruga iz Vladičinog Hana i OFK As.

U prethodnoj tabeli možete pogledati sve parove 1. kola.

Zanimljivo je da će se već na startu igrati derbi između dva vranjska kluba - Radničkog 2021 i Torpeda 1973.

Dinamo će gostovati Mladosti u Bosilegradu, a Mineralac Levosoju.

Po završetku prvenstva 2022/2023. iz Pčinjske fudbalske lige u Zonu Jug plasiraće se samo prvoplasirani klub.

U Pčinjsku ligu vratiće se klubovi koji eventualno ispadnu iz Zone Jug FS RIS, a pripadaju teritoriji Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga.

Okružne lige u Srbiji (postoji 31) su najniži, peti rang fudbalskog takmičenja u Srbiji.

Najnovije vesti