Gradska uprava podnela krivičnu prijavu protiv Boška Obradovića FOTO/VIDEO

Gradska uprava Vranja podnela je krivičnu prijavu potiv lidera Dveri Boška Obradovića zbog posledica performansa kojeg je u petak 8. novembra izveo kod imitacije fasade na zdanju starog Hotela Vranje, odmah uz zgradu Pozorišta Bora Stanković.

Načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, u izjavi za lokalnu TV Vranjska plus, ovaj gest Obradovića nazvao je "performansom vandalizma i bahatosti".

- Ovaj grad će zaštititi svoju imovine uz pomoć pravnih instrumenata.

Mi smo već podneli krivičnu prijavu preko Gradskog javnog pravobranilaštva zbog krivičnog dela uništenja ili oštećenja tuđe stvari iz člana 212 Krivičnog zakonika - rekao je Aritonović.

On je dodao da se "normalno političko delovanje obavlja kroz prezentaciju vlastitog političkog programa", a "ne na način na koji je to izveo lider Dveri"

- Neko je možda u problemu što nema takav program.

Verujem u organe pravosuđa i naš pravni sistem i ovo je odgovor na nepravo i bahatost.

Ne mogu vandali da uništavaju imovinu grada - rekao je Aritonović.

Lider Dveri Boško Obradović je u petak, nakon konferencije za novinare ispred zgrade Gradske uprave u Vranju, na ceradi koja prekriva fasadu starog Hotela Vranje, odmah uz Pozorište Bora Stanković, auto lakom ispisao velikim crvenim slovima reč "bojkot", a preko nalepnice na kojoj piše "Trg republike" zalepio drugu sa natpisom "Trg laži Aleksandra Vučića".

PRIJAVE NEMA U OJT

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Vranju Miodrag Stojanović izjavio je za Vranje News da u momentu kada se redakcija interesovala za podnošenje i detalje krivične prijave (sreda oko 15 časova) nikakva prijava protiv Boška Obradovića do tog momenta nije stigla u vranjsko OJT.

- Do ovog momenta ništa nismo dobili, niti je takva prijava zavedena u naše upisnike - kratko je odgovorio Stojanović na novinarsko pitanje.

Kako je izgledao performans Boška Obradovića u Vranju pogledajte u nastavku.

Najnovije vesti