NSNP iz Vranja u Krovnoj organizaciji mladih, Emilija u Upravnom odboru

Udruženje mladih Naš svet, naša pravila (NSNP) u Vranju postalo je punopravni član Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), saopšteno je iz NSNP.

Članstvo omogućava da ova organizacija, koja se bavi mladima u Vranju, može da glasa na Skupštini Krovne organizacije mladih Srbije i tako učestvuje u donošenju odluka KOMS-a.

Pored ovog, Emilija Milenković, programska direktorka NSNP, postala je članica Upravnog odbora KOMS-a.

"Ovo je izuzetno značajno za našu organizaciju, ali i za sve mlade u Vranju", navode iz NSNP.

Dodaje se da će se Emilija Milenković, tokom svog mandata, fokusirati na to da se glas mladih iz malih i nerazvijenih lokalnih sredina čuje".

"Jer, mladi na jugu Srbije često nemaju dovoljno prilika i mogućnosti za razvoj u oblasti omladinske politike i poboljšanja života mladih.

Pokušaće da približi nepovoljan položaj udruženja mladih u malim zajednicama, kao i da ukaže na mnoge prepreke prilikom omladinskog samoorganizovanja.

Ovom prilikom pozivamo sve mlade da nam šalju svoje predloge za unapređenje svog položaja i rešavanje problema u Vranju, ali i na nacionalnom nivou na mejl [email protected] ili na instagram profil", poručuju iz NSNP.

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) je savez 111 udruženja mladih i za mlade, koji predstavlja najviše nezavisno predstavničko telo mladih u Srbiji.

Najnovije vesti