Vranjanka Emilija postala član vladinog Saveta za mlade

Emilija Milenković, programska direktorka udruženja mladih Naš svet, naša pravila u Vranju, postala je članica Nacionalnog saveta za mlade pri Vladi Republike Srbije.

Na sednici održanoj 25. aprila, kojom je predsedavao ministar turizma i omladine Husein Memić, Emiliji Milenković je potvrđeno članstvo u Savetu, a ona u njemu predstavlja mlade i njihova udruženja.

Emilija za Vranje News kaže da je ovo je velika stvar za udruženje Naš svet naša pravila, ali i za budućnost mladih u Vranju i na jugu.

"Sada možemo direktno predstavnicima Vlade Srbije da prenesemo probleme sa kojima se suočavaju mladi u Vranju i na jugu Srbije, poput nezaposlenosti, nedovoljno prilika i mogućnosti za usavršavanje, neadekvatnih zdravstvenih uslova, nedovoljno kulturnih sadržaja i slično, ali i sa sve većim trendom odlaska mladih iz Vranja", navodi ova Vranjanka.

Ona na pitanje novinara Vranje News-a o tome za šta će se zalagati u Savetu i šta će biti njeni prioriteti, odgovara da su to "poboljšanje položaja mladih u manjim i nerazvijenim sredinama kakvo je Vranje, ali i drugim opštinama i gradovima na jugu Srbije".

"Takođe, zalagaću se da se što pre donese novi Zakon o mladima, koji će obavezati lokalne samouprave da ispune sve mehanizme omladinske politike, kako bi na najbolji mogući način mogli da brinu o mladima.

S druge strane, važno mi je da Ministarstvo turizma i omladine bude svesno teškog položaja udruženja mladih i važnosti podrške ovakvog vida organizovanja mladih", navodi Emilija.

Pored mladih, članovi Saveta su i predstavnici svih ministarstava, ako i drugi eksperti i savetnici.

N.G.

Rad Vranje News-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole "Mladi i mediji za demokratski razvoj".

Najnovije vesti