NS: Pretnja otkazom na KiM zbog javnog kritkovanja Vučića

Predsednik opštine Vučitrn Aca Mišić "zapretio je u petak otkazom" povereniku Narodne stranke (NS) za Kosovo i Metohiju Aleksandru Stojanoviću, "samo zato što je govorio na protestu Jedan od pet miliona", održanom u Kosovskoj Mitrovici u subotu 2. februara, saopštila je Narodna stranka.

- Poslušnici Aleksandra Vučića na Kosovu i Metohiji sprovode brutalnu odmazdu nad svim Srbima koji ne podržavaju njihovog vođu.

Shodno zakonskim ovlašćenjima, P.O.O. Prilužje Vučitrn poziva vas da u toku dana, 8. februara 2019. godine, u Kosovskoj Mitrovici, date pisanu izjavu u vezi sa Vašim govorom 2. februara na ’protestnom skupu 1 od 5 miliona’, a u vezi sa Vašim navodima napada na instituciju Srbije (prozivanje predsednika Republike Srbije) i upotrebu termina (fašizam).

Nepostupanje po ovom pozivu odnosno nedostavljanje pisane izjave do navedenog roka smatraće se kao teška povreda radne dužnosti, za koju se može izreći disciplinska mera prestanak radnog odnosa u državnom organu - piše u dopisu koji je potpisao Mišić, a koji citira NS.

Iz Narodne stranke poručuju "da će štititi sve svoje članove i sve građane od Vučićevih poslušnika".

- Obećavamo Mišiću, kao i njegovom gazdi u Beogradu, da će uskoro odgovarati za teror koji su godinama sprovodili nad sopstvenim narodom - navode iz NS-a.

Komentari

Normalno. U svim normalnim zemljama, ne možeš da k.. protiv države i njenih legalno izabranih predstavnika, a da te oni lebom hrane. Izvoli daj otkaz iz državne institucije, pa se bavi politikom do mile volje!

Najnovije vesti