NS: Obaviti istragu i sankcionisati one koji su pretili predsednici SSP

Gradski odbor Narodne stranke (NS) u Vranju najoštrije je osudio "verbalni napad na doktorku Mirjanu Ilić Stošić koji se dogodio za vreme dok je bila na svom radnom mestu i obavljala svoj posao".

- Verbalni, a i fizički napadi na pripadnike opozicije u Srbiji svakim danom sve su češći.

To je rezultat svakodnevne kampanje koju Aleksandar Vučić i SNS putem medija vode protiv lidera opozicionih stranaka prave opozicije.

Ta indokrinacija putem medija prenosi se na SNS-ove sledbenike i na nižem nivou, pa su sve češći napadi, bilo verbalne bilo fizičke prirode na lokalne političke lidere i aktiviste opozicije, predstavnike medija, kao i na sve one koji drugačije misle.

Mi to najbolje znamo jer smo fizički napad od strane pripadnika SNS-a pretrpeli na svojoj koži - navode iz vranjskog odbora NS.

"Od besa i gneva vladajućih", dodaje se, "nije bila pošteđena ni gospođa Ilić Stošić i to samo zbog toga što ima drugačije mišljenje i zastupa drugačije stavove".

- Najoštrije osuđujemo verbalni napad koji je pretrpela gospođa Ilić Stošić, motivisan njenim političkim delovanjem na polju opozicije.

Niko ne sme biti napadnut ni fizički, ni verbalno samo zbog svog stranačkog opredeljenja ili opredeljenja bilo koje vrste, a naročito ne na svom radnom mestu.

Ovo je samo još jedan u nizu dokaza da ovaj režim ne trpi nikakve kritičke stavove, drugačije razmišljanje i slobodu govora, te da Srbija svakim danom sve dublje tone u diktaturu jednog čoveke i njegove organizacije.

Pozivamo nadležne organe da konačno krenu da rade svoj posao, da obave istragu i sankcionišu počinioce - zaključuje se u saopštenju vranjskih "narodnjaka".

Podsećanja radi, iz vranjskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u četvrtak su oštro protestvovali "zbog napada kome je u sredu bila izložena predsednica odbora, doktorka Mirjana Ilić Stošić.

Oni su u saopštenju objavili da je doktorka i predsednica odbora verbalno napadnuta od članova SNS, zaposlenih u zdravstvu, "dok je bila na dužnosti, na svom radnom mestu".

Najnovije vesti