NPS: Zašto se ne rešava dugogodišnji problem žitelja Kajmakčalanske

Iz inicijativnog odbora Narodnog pokreta Srbije (NPS) u Vranju saopšteno je u petak da su im se obratili žitelji dela Kajmakčalanske ulice, "sa molbom da se u njihovo ime obrate medijima i iznesu dugogodišnji problem koji je nastao rekonstrukcijom pomenute ulice".

Iz NPS prenose saznanja da se rekonstrukcija te ulice "ne završava već dugi niz godina".

U nastavku je pismo žitelja Kajmakčalanske upućeno NPS-u.

"Kao građani grada Vranja i stanovnici Kajmakčalanske ulice, želimo da znamo zašto se već godinama ne asfaltira naša strana ulice, tačnije trotoar sa naše strane?

Zašto još uvek gazimo blato i to unosimo u kuću, zašto deca koja idu u vrtić na toj strani ulice gaze to isto blato i preskaču rupe od kojih mogu da budu povređena ako se desi pad?

Strana ulice - trotoar preko puta je asfaltiran i na pitanje nas koji tu živimo - zašto nam ne asfaltiraju i našu stranu - dobijamo odgovor da "nova vodovodna mreža nije prošla i da će kad to urade da nam asfaltiraju trotoar da ne bi sekli i kopali asflat" .

Nova vodovodna mreža je prošla pre skoro pet godina, a do današnjeg dana trotoar tako stoji.

Drugo pitanje je zašto se kopa ulica i asfalt koji su postavili na njoj pre par godina?

Kažu, postavljaju cevi za kanalizaciju.

Postavlja se pitanje da li menjaju iste cevi koje su postavili pre par godina kad su asfaltirali ulicu, ukoliko su ih tad zamenili?

Ukoliko nisu, zašto to nisu uradili i zašto sad prave dodatni trošak?

I kako ih sad nije briga za asfalt na ulici, a bilo ih je briga za asfalt na trotoaru s početka teksta?

Da li i ovde kao i u skoro svemu važe dvojaki aršini", piše u pismu koje dostavlja NPS, a koje potpisano sa "Stanovnici Kajmakčalanske ulice (na početku ulice), kod vrtića "Zvončica".

Osvrćući se na ovo pismo, iz Narodnog pokreta Srbije u Vranju navode da pružaju "punu podršku stanovnicima Kajmakčalanske ulice kojima grad ne rešava dugogodišnji problem pešačke i saobraćajne infrastrukture".

"Pa čak ni u ovim predizbornim danima, kada su se rastrčali da brže bolje raskopaju ceo grad, stvarajući lažni privid kako se nešto gradi i rekonstruiše.

Opominjemo vlast da će isključivo oni snositi odgovornost za svaku štetu, bilo materijalnu ili nematerijalnu, prouzrokovanu građanima ovakvom neadekvatnom infrastrukturom", piše u saopštenju NPS Vranje.

Komentari

Kao žitelj tog dela Kajmakčalanske ulice želim da izrazim ogromnu zahvalnost NPS Vranje a posebno Đorđu, izuzetan momak za razliku od nekih "lidera" drugih opozicionih partija koji su isto tako u dva a možda i tri navrata bili pozivani da ukažu na ove probleme stanovnika dela Kajmakčalanske ulice i svaki put se iz samo njima znanih razloga oglušili na poziv. Za to što pišem postoji čak i pisani - javni trag na internetu, kome treba mogu proslediti link. Hvala NPS!

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...