Novo otvoreno pismo Antića Milenkoviću: Ko je platio ručak i večeru za medicinare

Dragan Antić, aktivista Ekološkog ustanka u Vranju, u četvrtak je uputio još jedno otvoreno pismo predsedniku Privremenog organa grada Vranja i donedavnom gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću.

Pismo prenosimo u celosti.

"U poslednjih mesec dana u Zdravstvenom centru Vranje zaposlena su 273 radnika, po rečima samog rukovodstva ove zdravstvene ustanove.

Među novozaposlenima ima medicinskog i nemedicinskog osoblja.

Samo zapošljavanje, kriterijumi i izbor kandidata se odvijao bez očiju javnosti, pa nije još uvek poznata lista i struktura zaposlenih kadrova.

Zaključak Vlade Republike Srbije je bio da prvenstvo imaju medicinski radnici iz kovid sistema.

Pitanje menadžmentu Zdravstvenog centra i bivšem gradonačelniku (sada predsedniku Privremenog organa grada Vranja, p.r) je da li je ovaj Zaključak Vlade ispoštovan ili je kao i do sada presudna bila članska karta SNS-a?

Ono što je poznato jeste da je prekjuče na Pržaru za te iste zaposlene organizovana večera, prvo za medicinsko osoblje, a juče i ručak za nemedicinsko osoblje.

Po rečima novozaposlenih, organizator je bila lokalna samouprava.

Postavlja se pitanje zbog čega bivši gradonačelnik sa svojom svitom iz SNS-a organizuje večere i ručkove za 273 novozaposlena u Zdravstvenom centru?

Da li je njihov poslodavac Zdravstveni centar ili bivši gradonačelnik Slobodan Milenković?

Od kada je SNS postao poslodavac i zapošljava zdravstvene radnike?

Od čijih para se organizuju ručkovi i večere?

Šta to slavite bivši gradonačelniče ovih dana?

Prijem novih članova kojima Vi dodeljujete posao nakon prijema u partiju ili slavite funkcionersku kampanju i kupovinu glasova?

Zbog čega se struktura zaposlenih krije kao zmija noge?

Da li zbog toga što veliki broj zaposlenih ne ispunjava kriterijume za obavljanje posla?

Kada već Vi zapošljavate što niste uposlili više doktora koji su deficitarni, nego administrativne radnike?

Konačno da li će novo partijsko upošljavanje sprečiti da ljudi od 5 časova ujutru čekaju da predaju knjižice da bi stigli da se pregledaju kod lekara?

Ako je to bio cilj zapošljavanja članova SNS-a onda je i slavlje na Pržaru opravdano.

Nadamo se samo da je račun plaćen iz vaših džepova, a ne džepova građana", navodi se u pismu koje je potpisa Dragan Antić, predstavnik Ekološkog ustanaka u Vranju.

Komentari

Упослили још десет возача који стоје испред канцеларије и немају где да седну..шта ће им медицинско особље оно смао троши

Radi li ovaj Antic ista drugo sem sto pise otvorena pisma?! U javnosti se samo pojavljujete kada zelite da lažete ili omalovažavate vredne, cenjene ljude grada Vranja.

Najnovije vesti