Nove prostorije za Zavičajno udruženje Vranjanaca u Beogradu

Vranje/Beograd - Žuto cveće, Zavičajno udruženje Vranjanaca u Beogradu, dobilo je nove prostorije u Ulici Požeškoj br. 65 na Banovom brdu, u vlasništvu Alko grupe, zahvaljujući dobročinstvu poznatog privrednika i vlasnika te kompanije Miroljuba Aleksića, poreklom Vranjanca i aktuelnog člana UO udruženja.

Iz Žutog cveća su za Vranje News rekli da useljenjem u nove prostorije udruženje "dobija uslove za normalan rad".

"Ovo je posebno važno jer nas, pored ostalih planiranih aktivnosti, očekuje organzacija Vranjske večeri, planirane za 1. april, koje je već izazvalo veliko interesovanje", navode iz Žutog cveća.

Posebno je zanimljiva informacija da je obnovljeno Udruženje Vranjanaca u Beogradu sedamdesetih godina prošlog veka u prestonici koristilo prostorije u predstavništvu vranjske fabrike Alfa plam u Balkanskoj ulici, koja je sada u većinskom vlasništvu Alko grupe.

Karte za Vranjsko veče

Iz Upravnog odbora Žutog cveća obavestili su zainteresovane da će uskoro početi prodaja karata za Vranjsko veče, koje će biti održano 1. aprila u Stadion event centru, u Ulici Zaplanjskoj 32 u Beogradu. Cena ulaznice je 4.500 dinara. Aranžman podrazumeva neograničenu konzumaciju kvalitetnih pića i hrane. Karte će se prodavati članovima udruženja sa plaćenom članarinom. Datum i mesto prodaje biće blagovremeno objavljeni.

U novim prostorijama, nekoliko dana posle useljenja, članovi Upravnog odbora udruženja održali su 25. redovnu sednicu.

Teme su bile: usvajanje zapisnika sa 24. redovne sednice UO, Izveštaj o Aneksu ugovora za dodelu sredstava po projektu Promocija kulture i običaja Vranja i vranjskog kraja za 2022. i apliciranju na konkursu za 2023. godinu, Izveštaj o obeležavanju slave Udruženja Sv. Atanasije Veliki Saglasnost UO – Odluka o direktnom otpisu potraživanja po osnovu datih avansa, Dani Vranja u Beogradu (26. mart – 6. april 2023. godine), Vranjsko veče (subota, 1. april 2023. godine) i pitanja i predlozi.

Takođe, izabrana je Komisija za organizaciju Manifestacije Dani Vranja u Beogradu i Vranjske večeri.

U delu vezanom za kadrovsku problematiku, razmatrana je ostavka zamenika predsednika udruženja M. Kostića, izbor predsednika i zamenika predsednika UO, izbor/reizbor članova UO, NO i Saveta Udruženja, izbor sekretara UO i blagajnika Udruženja, komisija kao pomoćnih radnih tela UO, potom Priprema izmena i dopuna Statuta Udruženja u skladu sa donetim predlozima i potrebama za unapređenje rada udruženja, koje bi se usvojile na redovnoj Skupštini udruženja krajem marta 2023. godine.

Zaključeno je da je neophodno da članovi UO i drugih organa udruženja razmisle i o drugim predlozima i aktivnostima udruženja tokom 2023. godine i aktivno učestvuju u njihovoj realizaciji.

"Nakon jednoglasno usvojenog dnevnog reda, obavljena je analiza i vođene su sadržajne diskusije po svim tačkama.

Prema usvojenim zaključcima i predlozima, UO će sačiniti konkretne predloge koje će razmatrati skupština udruženja na svom redovnom godišnjem zasedanju do 31. marta ove godine", poručuju iz Žutog cveća.

Alko grupa

Kompanija Alco Group, sa sedištem u Beogradu, koja je ustupila prostorije Žutom cveću, već dugi niz godina sinonim je za uspešno i stabilno poslovanje u nekoliko privrednih segmenata: proizvodnja, trgovina, turizam, projektovanje i gradnja i izdavaštvo. Sve firme Alco Group posluju uspešno i zapošljavaju više od 2.500 radnika. U proteklih deset godina investirano je u gradnju i u proizvodne linije preko 250 mil evra, Od 30 najvećih brendova u Srbiji, čak 4 pripadaju firmama iz ove grupe. U oblasti proizvodnje grupa je vlasnik fabrika Pionir, Hisar, Alfa plam i Tipoplastika. U okviru grupacije A Hoteli posluju hotel Izvor u Aranđelovcu, Master u Novom Sadu, Sloboda u Šapcu, Tornik na Zlatiboru i Park u Vranjčkoj Banji. Trgovački deo grupe čine kompanije Cobex i Jugotehna Export-Import, a njihova glavna uloga je obezbeđivanje najkvalitetnije sirovine, opreme i rezervnih delova za proizvodnju svih članica Alko grupe. Vlasnik kompanije Alco Group Miroljub Aleksić iz Vranja, nalazi se na listi 100 najbogatijih u regionu.

(Izvor: Nedeljnik)

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...