Nastavlja se tradicija održavanja Vranjske večeri u Beogradu

Posle pauze izazvane pandemijom koronavirusa, u Beogradu će se nastaviti višedecenijska tradicija održavanja Vranjske večeri, potvrđeno je Vranje News-u iz Žutog cveća, zavičajnog udruženja Vranjanca u Beogradu.

Iz ovog udruženja obaveštavaju simpatizere i ljubitelje vranjske tradicije, kao i sve Vranjance, da će se Vranjsko veče ove godine održati u subotu 1. aprila u Stadion event centru, u Ulici Zaplanjskoj 32 u Beogradu.

Iz Žutog cveća poručuju da će ulaznice kupljene za neodržano veče, koje nisu vraćene sekrataru udruženja, važiti uz neznatnu doplatu.

Slava udruženja u utorak 31. januara

Žuto cveće, zavičajno udruženje Vranjanaca u Beogradu, obeležiće u utorak 31. januara krsnu slavu - Svetog Atanasija Velikog. Ovogodišnji domaćin slave je Miroljub Aleksić, članu UO udruženja. Proslava će biti celodnevna. Nakon obilaska Oplenca, biće održano opelo - pomen Vranjancima poginulim u borbama za oslobođenje Vranja od Turaka 1878. godine i u svim potonjim ratovima za slobodu Srbije. Potom će u Hotelu Izvor u Aranđelovcu biti presečen slavski kolač i priređen svečani ručak. Udruženje Vranjanaca u Beogradu obeležavalo je Svetog Atanasija Velikog od svog osnivanja 1921. sve do 1941. godine, kada je domaćin bio Jovan Mikić, načelnik Ministarstva pošta u penziji. Na sednici obnovljenog udruženja, 1. decembra 2018. godine doneta je odluka da se krsna slava ponovo obeležava od 2019. godine. Domaćini slave u prethodnim godinama bili su Dragan Mikić, Nenad Trajković, Goran Stanković i Božidar Dingarac.

Najnovije vesti