Nove krivične prijave zbog pretnji novinaru Ismailiju preko interneta

Vranje - Još tri krivične prijave protiv isto toliko osoba podneće Ministarstvo unutrašnjih poslova i Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Vranju zbog osnovane sumnje da su preko Fejsbuka pretili uredniku medijskog portala FOLonline Jetonu Ismailiju.

Prema informacijama koje je uredništvo ovog portala dobilo od institucija, kaže se da postoji dovoljno činjenica za podnošenje krivičnih prijava.

Dva slučaja odnose se na komentare objavljene na članak o pretnjama Ismailijevoj porodici, dok se jedan odnosi na preteću poruku upućenu direktno FOLonlineu putem "mesindžera" društvene mreže Fejsbuk.

Policija je u dosadašnjoj istragazi došla do zaključka da se radi o dve osobe iz opštine Bujanovac, koje su svojim komentarima na Fejsbuku pretile Ismailiju, što se smatra krivičnim delom, objavio je FOLonline.

Dotičnim osobama će od ponedjeljka biti poslati pozivi na saslušanje u policiji, kažu isti izvori.

Očekuje se da će osoba koja je poruku poslala na mesindžeru biti u nadležnosti Višeg tužilaštva za tehnološki kriminal u Beogradu, naglašavaju izvori FOLonlinea.

Prema policijskim izvorima radi se o državljaninu Severne Makedonije.

Istraga o ovom slučaju već je počela u prisustvu urednika FOLonlinea i trajala je oko pet sati.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, Policijska uprava u Vranju, Policijska stanica u Bujanovcu i OJT u Vranju dali su prioritet slučaju direktnih pretnji porodici Ismailija i pretnjama preko Fejsbuka, jer se prema kvalifikaciji radi o teškim krivičnim delima.

Najnovije vesti