Pretnje smrću porodici novinara Jetona Ismailija u Trnovcu

Vranje/Bujanovac - Prema pisanju portala Bujanovačke dve muške osobe upale su u četvrtak u kuću Jetona Ismailija, urednika portala na albanskom Folonline, i pretile smrću njemu i njegovoj porodici.

Upad u kuću desio se u petak oko 14 časova dok je Ismaili bio odsutan.

Njegovoj supruzi, koja je bila tu sa troje maloletne dece, upućene su uvrede i pretnje smrću.

Ismaili, koji živi u Velikom Trnovcu, rekao je za portal Bujanovačke da se radi o ocu i sinu iz istog sela koje poznaje.

Slučaj je prijavljen policiji koja je nekoliko minuta kasnije stigla u kuću Ismailija kako bi uzela izjave.

Na lice mesta stigla je i ekipa Doma zdravlja koja je pružila prvu pomoć Ismailijevoj supruzi koja je pretrpela ozbiljne traume.

Novinar iz Velikog Trnovca izneo je pretpostavke da bi uzrok ovog napada "mogao biti članak objavljen pre nekoliko dana na portalu Folonline koji se odnosi na koronavirus", ali u kome "porodica onih koji su pretili uopšte nije bila predmet pisanja".

Portal Folonline pozvao je sve medijske organizacije "da oštro osude ovaj napad koji je kao takav neprihvatljiv za medije i slobodu govora".

- Takođe, pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova da pruži zaštitu porodici Ismaili jer su pretnje bile veoma opasne.

Od organa bezbednosti i pravde zahtevamo da počinioci ovog krivičnog dela budu uhapšeni i kažnjeni u skladu sa zakonom.

Od Ministarstva zdravlja i Republičkog kriznog štaba tražimo da provere da li su počinioci inficirani virusom COVID-19 i da li je postojala mogućnost da zaraze i druge, što je takođe kažnjivo zakonom.

Ako lokalne i regionalne strukture za sprovođenje zakona ne preduzmu akcije protiv ovih osoba, Folonline će se obratiti ministrima unutrašnjih poslova i pravde - saopšteno je iz redakcije ovog portala.

Najnovije vesti