Krivične prijave protiv osoba koje su pretile porodici novinara Ismilija

Vranje - Protiv dva muškarca, sina i oca (uzrasta 38 i 76 godina) iz okoline Bujanovca pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bujanovcu podneće krivične prijave za ugrožavanje sigurnosti porodice novinara Jetona Ismailija iz Velikog Trnovca, saopšteno je iz Policijske uprave u Vranju.

krivične prijave, kak ose precizira, biće podnete "po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju", a zbog "postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo ugrožavanje sigurnosti".

Oni se sumnjiče da su 13. avgusta ove godine došli u porodičnu kuću urednika internet portala Folonline u okolini Bujanovca i "pretili njegovoj supruzi zbog teksta koji je on objavio" - navodi se u policijskom saopštenju.

Podsećanja radi, dve muške osobe upale su u četvrtak u kuću Jetona Ismailija, urednika portala na albanskom Folonline, i pretile smrću njemu i njegovoj porodici.

Upad u kuću desio se u četvrtak oko 14 časova dok je Ismaili bio odsutan.

Njegovoj supruzi, koja je bila tu sa troje maloletne dece, upućene su uvrede i pretnje smrću.

Ismaili, koji živi u Velikom Trnovcu, rekao je medijima da se radi o ocu i sinu iz istog sela koje poznaje.

Slučaj je prijavljen policiji koja je nekoliko minuta kasnije stigla u kuću Ismailija kako bi uzela izjave.

Na lice mesta stigla je i ekipa Doma zdravlja koja je pružila prvu pomoć Ismailijevoj supruzi koja je pretrpela ozbiljne traume.

Novinar iz Velikog Trnovca izneo je pretpostavke da bi uzrok ovog napada "mogao biti članak objavljen pre nekoliko dana na portalu Folonline koji se odnosi na koronavirus", ali u kome "porodica onih koji su pretili uopšte nije bila predmet pisanja".

Najnovije vesti