Nova pesnička nagrada za mladu Vranjanku

Mlada spisateljica iz Vranja Aleksandra Jovanović dobila je još jedno pesničko priznanje u ovoj godini, jer je žiri nagradio drugom nagradom na konkursu za nagradu "Stevan Sremac – Bal u Elemiru".

Stručni žiri činili su Uglješa Šajtinac, Jelena Blanuša i Srđan V. Tešin.

Dobitnica prve nagrade na ovom konkursu je književnica iz Sente Draginja Ramadanski, a treće Marjan Angjelovski iz Skoplja za izbor aforizama.

Najavljeno je da će nagrade autorima biti uručene u skladu sa epidemiološkim merama

Na manifestaciji "Bal u Elemiru – Sremčevi dani", koja u Elemiru traje više od decenije, nagrade dodeljuje Mesna zajednica Elemir, u saradnji sa Banatskim kulturnim centrom.

Podsećanja radi, krajem juna Aleksandri je u Čačku uručena nagrada "Mladi Dis" (sastoji se od plakete i štampanja nagrađene zbirke) za neobjavljenu prvu zbirku pesama u rukopisu pod nazivom "Jagma", nastalu u vreme vanrednog stanja.

Pre nekoliko dana objavila je roman za decu "Crna ptica" u izdanju Kreativnog centra.

PROFIL

Aleksandra Jovanović rođena je 1996. godine u Vranju. Nakon završene Gimnazije Bora Stanković upisala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, odsek dramaturgija, gde je diplomirala u septembru 2019. Trenutno pohađa master studije na Fakultetu dramskih umetnosti, modul dramaturgija. Neke od njenih pesama objavljene su 2019. godine u zbornicima Kiprijanov kladenac, Palanačko leto i Garavi sokak. Njena priča "Prava devojka" objavljena je u zbirci kratkih priča "Daljine" 2019. godine. Priča "Tuđi" biće štampana u zborniku Službenog glasnika ove godine, a sada je štampan njen roman za decu "Crna ptica", u izdanju Kreativnog centra.

Najnovije vesti